Buna ziua! As vrea sa imi spunti si mie daca am dreptul sa-mi revendic partea mea de mostenire care consta in 2 hectare de pamant ramase de la tatal meu care a decedat iar mama le-a vandut fara sa ma intrebe si pe mine daca sunt de acord. Multumesc anticipat.
De vreme ce sunteti mostenitor din clasa I a descendentilor, iar acel teren era un bun comun al sotilor, si in consecinta facaea parte din masa partajabila, aveti dreptul de a revendica acel teren. Problema este ca dumneavoastra sa nu fi renuntat la mostenire.
Am renuntat la mostenire inainte de '89 cand pamantul apartinea C.A.P.-urilor iar mama avea atunci numai casa. Mai am sau nu drept la cele doua hectare de pamant ?
Dacă aţi renunţat, nu mai aveţi niciun drept. E ca şi cum nu aţi fost niciodată moştenitor.
Oricum, chiar dacă nu aţi fi renunţat, ci aţi fi rămas străin de succesiune prin neacceptarea ei, situaţia dumneavostră ar fi fost aceeaşi, dacă nu aţi făcut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate.
Buna ziua,
Am o matusa care a murit. Ea nu are copii si nici sot. Deci apartamentul ei ramane fratilor, iar in cazul in care are un frate decedat ramane copiilor lui.
Ea are un frate care a murit acum foarte multi ani in urma. Cand a murit el era divortat dar avea 3 fete minore. Din cate am vazut fetele au dreptul la mostenire, nu? Intrebarea mea este: cum dam de fosta sotie a fratelui decedat? Ea s-a recasatorit si nu se mai stie nimic de ea de ani de zile. Daca o cautam si nu o gasim cum se procedeaza la mostenire?