avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... OUG 58/2010, probleme urgente cu casa de pensii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

OUG 58/2010, probleme urgente cu casa de pensii

Buna ziua, am si eu o urgenta privind datorii la casa de pensii; ca PFA cu norma de venit in informatica, m-am inghesuit in august 2010 sa fac declaratia si sa platesc cei 10,5% la CAS; lipsa cronica de timp m-a facut sa ma bazez pe angajata de la casa de pensii in completarea declaratiei si am trecut la venit impozitat venitul pe semestrul 2/2010 (am depus la dosar copia dupa decizia de impunere de la fisc), domnisoara respectiva a scos calculatorul si a calculat 10,5% CAS pe 6 luni, la casierie mi s-a cerut toata suma si eu am obiectat ca nu platesc decat iulie! si mi-a incasat CAS-ul din declaratie impartit la 6 (in nebunia de atunci sistemul informatic era blocat si chitanta s-a emis de mana, poate altfel ne dadeam seama de greseala si corectam declaratia...); pentru luna august si apoi cele 10 zile pe septembrie am completat declaratiile corect si discutand despre declaratia de pe iulie persoana de la faimoasa camera 2, etaj 2, imi spune ca nu exista declaratie rectificativa si ca banii oricum nu se dau inapoi; pe mine nu ma preocupau cei 60 de lei platiti in plus ci declaratia, dar am lasat-o asa, mai ales ca oug a fost abrogata; acum vrand sa platesc CAS- ul la fisc mi se spune ca am de plata 1200 lei pe OUG58; ma duc la casa de pensii si mi se da un desfasurator cu ce am de plata (era vorba de decl. gresita pe iulie in care imi imputa tot CAS-ul pe 6 luni (repet, calcule si completari facute cu angajata Casei, deci habar n-aveau nici ei cum se completeaza!), plus penalizari si mi se spune ca la ei s-a desfiintat serviciul si ca nu am cu cine discuta, sa merg la fisc!!!
Trecand peste vina mea, se poate face ceva?
Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)
Oug 58 pentru pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Din nou vin cu intrebari pentru ca noile modificari ne baga in ceata. As vrea sa stiu daca mie, ca traducator autorizat si cu contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Fara venit realizat in iulie, dar pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea dilema: sunt PFA cu norma de venit si conforme celor spuse de cei de la Casa Nationala de Pensii: \"În cazul ... (vezi toată discuția)