Astazi la ora 15 din neatentie si graba nu am acordat prioritate ,ai am julit bara unui autourism,m-am dat jos am vb cu soferul acesteia ,si am mers la asiguratorul meu sa ii dau asigurarea sa solutionam pe cale amiabila ,am ajuns acolo ,a inceput doamna de la asigurari sa imi explice cum se procedeaza cu completatul ,cand acesta a spus ca hai ca rezolvam noi ca este doar o julitura si nu este grav ,
Acesta imi spune sa mergem la spalam bara sa se ia julitura etc,
Peste 2 ore ma suna individul sa ne intalnim ca sa vorbim ,si cand colo ma ameninta ca el se duce la politie si o sa imi ia permisul si o sa imi iau amenda ,ca mai bine sa ii cumpar eu lui un element la bara ,sa ii vopsesc eu bara pe banii mei .
Acesta imi spune sa rezolv cum vreau eu ca daca nu ii repar eu masina el se duce maine la politie si o sa face demersurile sa mi se suspende permisul si o sa iau amenda .
Cum procedez?
Santajul este pedepsit de codul penal conf art 194 Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani."
Ar trebui sa il convingeti sa mergeti din nou la asigurator sau sa mergeti dumneavoastra sa declarati accidentul.
Ceea ce face soferul pagubit nu este corect, dar nu se poate considera santaj din punct de vedere penal.
Este dreptul lui sa isi repare bara pe asigurarea dumneavoastra. Nu e corect ca nu a stat la asigurator cand trebuia sa deschideti dosar de dauna, dar are dreptul sa se razgandeasca.
Dumneavoastra insa nu trebuie sa platiti din buzunar, ci sa acopere asigurarea aceasta dauna.
Anti santaj
daniel004
salutare forumisti,
o amica se simpte santajata de un fost coleg de servici. Ce anume ar trebui sa faca si cum ar putea sa se apere.
Imi puteti spune si ... (vezi toată discuția)