Sunt casatorita de 7 ani in urma casatoriei rezultand si un copil . In momentul de fata lucrurile sunt destul de tensionate , mie frica ca urmeaza sa fiu data afara din cauza soacrei mele si a sotului cu care am certuri mereu . As vrea sa nu mai astept acest moment si cred ca cel mai bine pentru mine si pentru linistea mea e sa plec in chirie si sa-mi iai si copilul cu mine , urmand ca ulterior in functie de evenimentele ce se vor desfasura sa depun o actiune de divort . As vrea sa stiu care este procedura legala de a face acest lucru , adica sa imi iau copilul si sa ma mut in chirie . in asa fel incat sa nu fie invocata parasirea de domiciliu. Exista vreo modalitate de a face acest lucru legal fara sa am probleme cu parasirea de domiciliu si cu faptul ca iau copilul . Va multumesc anticipat astept raspunsurile dumneavoastra .
Bine ar fi sa aveti ceva martori la aceste discutii contradictorii sau atunci cand veti parasi domiciliul.
Nu mai conteaza in practica instantelor cine a parasit domiciliul, insa ar fi bine sa existe o motivare/justificare (de asta v-am pomenit de martori ).
Daca va mutati si veti dori ca minorul sa aiba locuinta stabilita la dvs, atunci ar trebui sa inchiriati un imobil corespunzator si pt o durata mai mare de timp (care sa ofere stabilitate la acest domiciliu pt copil).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Parasire de domiciliu
sweet_30
Am 30 de ani,sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de 2 ani.Vreau sa ma despart de sotul meu dar deocamdata nu pot sa introduc actiunea de divort.Daca plec ... (vezi toată discuția)