avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebari legate de indemnizatia copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebari legate de indemnizatia copil

Buna seara!

Am urmatoarea nelamurire : sunt insarcinata si am inceput sa lucrez la o firma din data de 11.11.2011, dr. mi-a zis data probabila a nasterii 10.11.2012 . Inainte nu am mai lucrat in alta parte. As putea sa-mi iau concediu de odihna din data de 01.10.2012 pt 9 luni lucrate si apoi concediu prenatal pana in 10.11.2012(data nasterii)?Ma incadrez in cele 12 luni daca imi iau concediu de odihna din 01.10 si apoi prenatalul? Am inteles ca, CIM se suspenda de drept dupa ce se termina concediul postantal si atunci as avea mai mult de 12 luni lucrate.Se ia in calculul vechimii concediul de odihna, prenatalul, si postanatlul?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:16, 20 Septembrie 2012
1. CIM se suspenda de drept pe perioadele de concedii medicale si de maternitate.

2. CCC se acorda la cererea salariatului si pe aceasta perioada se suspenda CIM.

3. Perioadele de concediu de odihna, concediu medical, concediu de maternitate sunt perioade eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. - Daca pe perioada 11.11.2011 - 10.11.2012 ati avut venituri din salarii (aici intra si CO) si perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate) veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Si daca veti naste in octombrie tot veti beneficia de indemnizatie pentrui CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari legate de indemnizatia de bebe buburuza22 buburuza22 1) as avea o intrebare..oare la ce institutie ar trebui sa ma adresez pt k nu sunt sigura k o sa primesc indemnizatia pt cresterea copilului; mai precis eu ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt profesor suplinitor începând de la data de ... MunteanuValentina9 MunteanuValentina9 Bună ziua! Sunt profesor suplinitor începând de la data de 1 septembrie 2023. Ulterior am aflat ca sunt însărcinată, iar din luna ianuarie și până în ... (vezi toată discuția)