avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai pot face ceva pentru a-mi recupera banii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai pot face ceva pentru a-mi recupera banii?

Buna ziua!
Din data de 14.06.2012 pana in data de 15.07.2012 am lucrat ca promoter,pentru serviciul prestat la firma respectiva trebuia sa primesc1212 RON (732 RON pentru luna iunie si 480 RON pentru luna iulie)
Cei 732 RON trebuia sa-i primesc pe 01.08.2012, dar "angajatorul" mi-a dat dupa 2 sapt 220 RON asta dupa ce l-am sunat zi de zi...iar pe la sfarsitul lunii august mi-a mai dat 300 lei.
Acum mai am de recuperat de la el 692 RON (212 RON + 480 RON), bani pe care ar fi trebuit sa-i primesc din 01.09.2012.

Problema e ca nici eu nici celelalte 5 fete nu am semnat niciun contract cu angajatorul, doar ne-a facat legitimatii pe firma lui, am facut protectia muncii in HYPERMARKETUL unde am facut promotiile si am avut doua delegatii pe baza carora ne-au fost stampilate legitimatiile (lunar) pentru a putea lucra.

Intrebarea mea este: Ce as putea face sa-mi recuperez banii? sau mai bine zis pot face ceva ca sa-i recuperez?

Astept raspunsurile d-voastra cat mai urgent!

Va multumesc!
Cu stima, Alexandra!
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
Kathyp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kathyp , utilizator 13:21, 5 Octombrie 2012
Atata vreme cat nu ati semnat nici un contract cu dansul, cam greu sa mai recuperati ceva. Cand ati primit banii ati semnat vreun stat de plata? Fisele de protectia muncii banuiesc ca nu sunt in posesia dvs, ci a dansului.
Fara acte doveditoare puteti face eventual reclamatie la ITM. Dar nu stiu cu cat succes.
Puteti depune o sesizare la ITM si/sau puteti promova o actiune in instanta impotriva angajtorului.
In data de 21.09.2012 mi-a trimis acest e-mail pe care l-ar fi primit de la directoarea firmei:

" Dragii mei,

Datorita unei legi care s-a schimbat recent ni s-au proprit din nou conturile datorita amenzii pe care ne-am luat-o la Timisoara.

Dupa cum stiti (sau nu stiti) cei de la ITM ne-au asigurat initial ca nu se executa proprirea pe suma amenzii pana cand avem proces pe rol
Noi la Timisoara urmatoarea infatisare o avem pe 15 octombrie

In urma noi legi, ei ne FURA banii din cont, urmand ca in cazul in care castigam procesul sa ne recuperam acesti bani ulterior!!!

Din pacte in acest moment suntem in INCAPACITATE TOTALA DE PLATA!!!!

Proiectele care sunt inca in derulare LE REZOLV CUMVA SA LE RECUPEREZ PE ALTA FIRMA SAU SA RIDIC PLATA CASH
Proiectele mai vechi pe care le datoram insa nu le mai putem plati pana nu se solutioneaza problema in instanta si pana nu ne recuperam banii de la stat!

ASADAR: nu mai sunt bani nici de C4 (hypermarket ****) , nici de Apollo, nici de mercantizari, nici de telefoane ….cam de nimic
Va trebui sa gasim o solutie sa inchidem si sediul firmei deoarece nu mai avem cum sa platim chiria (ca nu avem cont din care sa o mai platim)

Puteti da fw la acest mail catre toti promoterii care sunt pe cale sa va linseze pentru datorii si sa le explicate ca nu sunteti vinovati si ca pur si simplu nu mai avem ce face!

Ultimii bani pe care am reusit azi inca sa ii scot de pe card sunt cei de la MADO din care maine vi se plateste Vaillant pe august si tombola integral
De asemenea tot maine ANgi iti platesc Apollo litoral
E tot ce am mai putut recupera!! "
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
Kathyp, utilizator
andreibortan a scris:

Atata vreme cat nu ati semnat nici un contract cu dansul, cam greu sa mai recuperati ceva. Cand ati primit banii ati semnat vreun stat de plata? Fisele de protectia muncii banuiesc ca nu sunt in posesia dvs, ci a dansului.
Fara acte doveditoare puteti face eventual reclamatie la ITM. Dar nu stiu cu cat succes.

Nu, nu am semnat nimic.
Fisele de protectia muncii sunt in hypermarketul unde am avut promotiile.
Asa cum vi s-a mai spus , daca nu aveti un act semnat cu acea societate va fi foarte greu de recuperat banii ...

Depuneti sesizarea la ITM si concomitent promovati si actiunea in instanta. Aveti posibilitatea sa demonstrati ca ati lucrat la acea societate?

Alte discuții în legătură

Lichidare blocata de o alta companie sebache19 sebache19 Am lucrat 18 luni ca promoter angajat cu contract de munca la o firma ce avea contract cu o multinationala din FMCG ale carei produse le promovam. Mi-am ... (vezi toată discuția)
Plangere itm pentru neplata salariului andreea-v andreea-v Buna ziua. In luna iulie si august am lucrat ca promoter , la o firma ,care nici pana in ziua de azi nu m-a platit pentru serviciile prestate.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Agentie de publicitate luivu luivu Buna ziua! Sunt administratorul unei agentii de publicitate( prestari servicii). Societatea e infiintata de curand si nu prea am avut activitate (..ca la ... (vezi toată discuția)