avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere itm pentru neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere itm pentru neplata salariului

Buna ziua.
In luna iulie si august am lucrat ca promoter , la o firma ,care nici pana in ziua de azi nu m-a platit pentru serviciile prestate.Problema este ca eu nu am semnat nici o conventie sau contract ,dar am fise individuale de la firma respectiva , note de acces si adeverinte ,care sa ateste ca am facut acele promotii si ca am fost angajat temporar prin intermediul lor in magazinele Metro si Real.
As vrea sa stiu daca pot cu aceste documente sa fac o sesizare la itm .
Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: cpaul , utilizator 11:00, 11 Mai 2011
Normal ca acele documente va ajuta...faceti copii de pe ele si le anexati la reclamatia pe cere o faceti la ITM.
Nu va sfatuiesc sa depuneti originalele decat daca faceti reclamatia in dublu exemplar cu nr de inregistrare pe exemplarul dvs. si mentionatica anexati in original urmatoarele acte si le enumerati.
poti face sesizare la ITM atat pentru neplata drepturilor salariale cat si faptul ca nu ai avut contract de munca incheiat cu firma
poti face dovada prestarii activitatii prin orice mijloc de proba atat documente(copii) cat si martori
acelasi lucru poti sa-l faci si la instanta de judecata pentru vechimea in munca , deoarece in conditiile expuse de tine perioada lucrata nu este vechime in munca
Inspectorii de munca traseaza masuri obligatorii angajatorului sa-ti plateasca drepturile salariale cuvenite pentru perioada prestata , dar numai instanta de judecata poate obliga angajatorul la plata acestora
buna ziua , as dori sa precizez in acest context situatia mea .
am lucrat la firma "R" ca asistent medical timp de aproximativ 7-8 luni , timp in care mi s-au facut 2 contracte de munca pe perioada determinata de cate 3 luni . aceste contracte erau intocmite la sfarsitul perioadei lucrate . ( contractul pentru lunile iunie-septembrie l-am semnat in noiembrie , pentru care am primit un original acasa . )
contractul de 3 luni din noiembrie pana pe ianuarie l-am semnat in luna februarie , chipurile ei l-au trimis la Bucuresti sa fie "inregistrat" la ITM , dar in luna martie am plecat de la aceasta firma fara preaviz ( la o alta firma la care lucrez in prezent ) din urmatoarele motive : i nfiecare luna salariul era virat cu jumatate de luna chiar o luna intarziere , carte de munca nu imi intocmisera ,remuneratia absolut jalnica pentru serviciile prestate, lucram ore suplimentare pentru care nu eram platit si multe altele . acum am 1 salariu si jumatate de luat de la ei plus copia contractului de munca pe care l-am semnat pentru ultima perioada de 3 luni lucrata care oricum era expirat in data semnarii. ei mi-au spus in felul urmator cand am plecat : "daca pleci nu mai vezi nici un salariu , mai stai o luna paote se stabilizeaza lucrurile ". am refuzat deoarece trebuia sa incep munca la celalalt loc de munca unde sunt angajat in momentul de fata .
Legal ( teoretic si practic ) vreau sa stiu cat dureaza sa imi recuperez banii si contractul de munca pe care l-am respectat si l-am muncit ( neavand carte de munca am inteles ca doar contractul de munca este cel care mai poate fi folosit drept dovada ; ce pot face in cat timp si cat ma costa .
precizez ca am acte doveditoare , am semnat condica de prezenta , am adeverinte de salariat dar mai departe nu stiu daca mi s-au platit contributiile CAS si altele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni legale impotriva unei firme . cpaul cpaul buna ziua , as dori sa precizez in acest context situatia mea . am lucrat la firma \"R\" ca asistent medical timp de aproximativ 7-8 luni , timp in care mi ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime Buburuzsa Buburuzsa Buna ziua! Am lucrat anterior la o societate comerciala, in prezent lucrez in alta parte. Dat fiind faptul ca la locul actual de munca mi s-a pierdut cartea de ... (vezi toată discuția)