Buna ziua!
Sotul a dat divort si a plecat de peste un an de acasa; divortul inca dureaza probabil inca minim 1 an. La plecare a luat si o suma MARE de bani, obtinuti legal, in timpul casatoriei noastre. Banii respectivi sunt prescriptibili in cazul partajului judiciar, trebuie sa ii cer intr-un anumit interval de la plecarea sa, de ex 3 ani? Avocatul curent m-a sfatuit sa nu introduc acum partajul intrucat divortul nu e finalizat. In plus, taxa judiciara aferenta e foarte mare. In "joc" mai sunt si o casa obtinuta tot in timpul casniciei, alte bunuri. Mi s-a spus ca intentia sotului e sa treaca cei 3 ani in care eu pot cere dreptul la bani, apoi sa introduca el partaj si sa ia in plus si jumatate din casa. E corect, ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc.
buna ziua.nu vad ce impediment aveti sa introduceti acum si partajul.ambele dosare se pot desfasura in paralel.adica nu are nici o releventa daca divortul nu s-a finalizat.puteti introduce linistita cererea de partaj.
Impedimentul nr 1 ar fi plata taxei de timbru - mare. Nr. 2 - faptul ca inteleg ca sunt judecatori care nu accepta dosarul de partaj pana la finalizarea divortului. Nu vreau sa risc ca dupa ce platesc o suma impresionanta ca taxa de timbru in 2012 sa ma trezesc ca partajul e blocat pana in 2014. pe de o parte pot folosi banii pana atunci in alte scopuri, pe de alta, poate reusim sa facem o intelegere decenta si nu mai arunc si banii pe taxa respectiva.
intrebarea principala ramane: banii din conturi se prescriu intr-un anumit interval de la introducerea divortului sau nu?
multumesc!
Partaj
mini_cinie
Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)