avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Banii obtinuti in timpul casatoriei, prescriptibili la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Banii obtinuti in timpul casatoriei, prescriptibili la partaj?

Buna ziua!
Sotul a dat divort si a plecat de peste un an de acasa; divortul inca dureaza probabil inca minim 1 an. La plecare a luat si o suma MARE de bani, obtinuti legal, in timpul casatoriei noastre. Banii respectivi sunt prescriptibili in cazul partajului judiciar, trebuie sa ii cer intr-un anumit interval de la plecarea sa, de ex 3 ani? Avocatul curent m-a sfatuit sa nu introduc acum partajul intrucat divortul nu e finalizat. In plus, taxa judiciara aferenta e foarte mare. In "joc" mai sunt si o casa obtinuta tot in timpul casniciei, alte bunuri. Mi s-a spus ca intentia sotului e sa treaca cei 3 ani in care eu pot cere dreptul la bani, apoi sa introduca el partaj si sa ia in plus si jumatate din casa. E corect, ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:44, 21 Septembrie 2012
Puteti cere sa vi se atribuie dvs casa, lui banii din cont si daca e vreo diferenta, sa propuneti sa va dea/ sau sa-i dati o suma.. sa compensati c/val jumatatii lui de casa.

Partaj se face pe bunurile existente la data introducerii actiunii de partaj, pt a nu avea surprize totusi, ar fi bine ca legat de banii din cont care nu mai sunt si poate sa zica ca i-ati cheltuit impreuna in casatorie, ar trebui sa actionati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri achizitionate dupa divort din bani comuni simmona simmona Buna ziua! In cazul in care s-au mai purtat discutii pe aceasta tema, imi cer scuze. Nu am apucat sa citesc toate subiectele. Am o intrebare referitoare la ... (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj ,impartirea bunurilor probleme probleme Buna seara!Un prieten are o problema si m-am gandit sa incerc sa intreb si aici si v-as ruga sa ma ajutati.Prietenul este divortat de aprox2 ani.Se mai poate ... (vezi toată discuția)