avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire apartament prin succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire apartament prin succesiune

Buna ziua,
Va rog respectuos ,daca primesc un apartament de la mama in urma decesului tatalui,(mama si tata proprietari) - si ulterior divortez,,acest bun dobandit se imparte la divort cu fosta sotie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lilella777 , utilizator 14:01, 20 Septembrie 2012
Depinde cum primiti acel bun.

Daca mama in dobandeste prin succesiune in urma sotului si apoi vi-l vinde, teoretic acest bun va fi unul comun al sotilor dobandit in timpul casatoriei.

Daca insa mama renunta la succesiunea sotului, atunci va revine in calitate de fiica masa succesorala compusa din acel imobil. In acest caz sotul dvs nu are dreptul la bunul pe care l-ati dobandit prin succesiune.
Nu, acest apartament va face parte din categoria de bunuri proprii, sotia dvs nu are drepturi asupra lui in urma unui eventual divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune opinii diferite ? ContSters24701 ContSters24701 Nu sunt de specialitate juridica , asa ca voi face apel la bunavointa Dvs. Speta este urmatoarea: X se casatoreste , are doi baieti , sotia moare.Nu face ... (vezi toată discuția)
Bun obtinut din mostenire- are sau nu dreptul la acest bun sotul/sotia? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Bunica mea din partea tatalui a avut cumparat un loc de veci. Cand a murit tata a devenit ... (vezi toată discuția)
Moștenirea după re-casatorie Cristina Resut Cristina Resut Bună seara, Sunt o fiica îngrijorată....tatăl meu s-a stins acum câteva luni, iar mama cred ca s-a recăsătorit. Am motive sa nu o confrunt ... (vezi toată discuția)