avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenirea tatalui,unic mostenitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenirea tatalui,unic mostenitor indirect al bunicii, recuperare bunuri confiscate

Buna ziua!
Am si eu urmatoarea speta si doresc sa va rog,daca se poate, sa imi dati un raspuns.

Bunicilor mei le-au fost confiscate bunurile intre anii 1945-1949.
In anul 1984, bunicul meu a decedat, iar in urma succesiunii, bunica a mostenit 25% ,iar tata 75% din bunurile bunicului meu.
In 2006, tata a decedat si eu am renuntat la mostenirea lui, din anumite motive.
In anul 2009, a murit si bunica, succesiunea de pe urma ei am acceptat-o,insa urmand sa o mostenesc indirect.
Am depus cereri la Arhivele Nationale in vederea eliberarii actelor doveditoare bunurilor care au fost confiscate.
Intrebarea mea este-mai am dreptul la ceva din bunurile care le+au fost confiscate bunicului si strabunicului meu, renuntand la mostenirea tatalui?
Se mai poate lua in considerare cei 25%, dreptul bunicii mele sau sunt pierdute?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)