Detin un teren extravilan in judetul Calarasi pentru care am Titlu de Proprietate (in original) emis cf prevederilor Legii 18/1991 prin reconstituirea dreptului de proprietate iar impozitele sunt platite la zi insa am motive sa cred ca terenul a fost vandut fara stirea mea de catre o persoana care lucreaza in primarie si a avut acces la mai multe documente.
Cum pot verifica daca exista un act de vanzare cumparare pe terenul respectiv si eventual numele noului proprietar pentru a putea anula actul respectiv?
Fara titlul de proprietate in original nu se poate face nici intabularea la cartea funciara si nici instraina prin notariat.Singura incurcatura poate sa fie prinvind nerespectarea amplasamentului si implicit vecinatatile .Sa nu corespunda amplasamentul pentru un alt teren din zona care a fost instrainat de proprietar.Daca nu exista un tabel de parcelare corect intocmit la primarie,poate sa apara o asemenea surpriza.Mergeti la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara la care este arondata localitatea cu buletinul si copia titlului de proprietate ,solicitati informatiile privind intabularea si daca a fost instrainata suprafata respectiva.
Daca a fost declarat de proprietar este inscris,daca nu se poate sa nu fie platit impozitul.Oricum intabularea nu poate fi facuta fara certificatul fiscal.
Mostenire cu bucluc
loosh36
Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R.
Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)