avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot verifica daca s-a vandut un teren extravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot verifica daca s-a vandut un teren extravilan pe care am titlu de proprietate?

Buna ziua,

Detin un teren extravilan in judetul Calarasi pentru care am Titlu de Proprietate (in original) emis cf prevederilor Legii 18/1991 prin reconstituirea dreptului de proprietate iar impozitele sunt platite la zi insa am motive sa cred ca terenul a fost vandut fara stirea mea de catre o persoana care lucreaza in primarie si a avut acces la mai multe documente.

Cum pot verifica daca exista un act de vanzare cumparare pe terenul respectiv si eventual numele noului proprietar pentru a putea anula actul respectiv?

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ornitorinc , utilizator 15:44, 21 Septembrie 2012
Fara titlul de proprietate in original nu se poate face nici intabularea la cartea funciara si nici instraina prin notariat.Singura incurcatura poate sa fie prinvind nerespectarea amplasamentului si implicit vecinatatile .Sa nu corespunda amplasamentul pentru un alt teren din zona care a fost instrainat de proprietar.Daca nu exista un tabel de parcelare corect intocmit la primarie,poate sa apara o asemenea surpriza.Mergeti la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara la care este arondata localitatea cu buletinul si copia titlului de proprietate ,solicitati informatiile privind intabularea si daca a fost instrainata suprafata respectiva.
In baza documentului care atesta calitatea dv de proprietar asupra terenului solicitati precizari la OCPI
Terenul e inscris in rolul fiscal?Se plateste impozit? Verificati rolul.
Daca a fost declarat de proprietar este inscris,daca nu se poate sa nu fie platit impozitul.Oricum intabularea nu poate fi facuta fara certificatul fiscal.

ok, o sa ma interesez la OCPI, banuiesc ca trebuie sa ma duc personal. Multumesc tuturor pentru raspunsurile complete si prompte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc loosh36 loosh36 Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R. Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ana-onode ana-onode Buna tuturor, am sa incerc sa fiu cat se poate de explicita intr-o problema la care ma chinui de ceva timp. Vreau sa cumpar un teren si trebuie facuta ... (vezi toată discuția)