avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare titlu de proprietate

Buna tuturor, am sa incerc sa fiu cat se poate de explicita intr-o problema la care ma chinui de ceva timp.
Vreau sa cumpar un teren si trebuie facuta intabularea terenului.
Titlul de proprietate contine mai multe parcele, si exact parcela care vreau sa o cumpar este gresita in titlu. Printr-o ordonanta de la guvern se poate rectifica fara hotarare judecatoreasca, dar imi trebuieste originalul titlului de proprietate pe care proprietarii originari nu vor sa il dea. Pot rectifica titlul de proprietate folosind o copie legalizata in loc de original? Ce alte optiuni am pt a putea intabula terenul?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
ana-onode, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:37, 7 Mai 2015
Rectificarea se face doar cu originalul. In caz de refuz deschideti o actiune in instanta si solicitati obligarea la prezentarea titlului in original.
Am înțeles că doriți să cumpărați un teren care este într-un titlu de proprietate al vânzătorului și este înscris greșit. Doriți să rectificați titlul de proprietate al vânzătorului. Ori-
-d-voastră nu aveți nicio calitate (cu atât mai puțin în instanță cum v-a sfătuit mai sus) să solicitați rectificarea unui titlu de proprietate care nu vă aparține.
Vânzătorul care este titularul titlului de proprietate face o cerere către Comisia locală de fond funciar și Primar, în calitate de președinte al comisiei, de rectificare (amplasament, suprafață, vecinătăți, etc) căci ea are asemenea atribuțiuni. Chiar dacă vă dădea vânzătorul titlul lui de proprietate, în original, nu aveați ce să faceți cu el. nefiind d-voastră titulara dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Rectificare nr gresit parcela in titlu de proprietate mtonic mtonic Unchiul meu a cumparat un teren. Terenul fusese atribuit proprietarului cu titlu de proprietate dupa 1990. In titlul de proprietate parcela are numarul ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)