avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pv de reducere pret
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pv de reducere pret

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cum inregistrez pv de scadere a pretului la marfa din gestiune.
Este vorba despre un magazin de haine si incaltaminte second hand.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:27, 21 Septembrie 2012
Pentru reducerile de pret va trebuie lista de inventar pentru produsele la care veti aplica reducerile de pret in care sa apara pretul vechi, cel nou si cantitatile. Decizia administratorului de efectuare a acelor reduceri de preturi.
Aceasta reducere de pret va avea efect doar asupra adaosului comercial (inregistrat in contul 378) si asupra TVA neexigibila (inregistrata in contul 4428).
Reducerea de pret (diferenta dintre cele doua liste de inventariere - intocmite cu pretul vechi si cu pretul nou) se va inregistra in contabilitate, valoric, astfel:
371 = %
378 - cu minus
4428 - cu minus
Informatii mai multe aveti la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare marfuri uzate moral gabinemo gabinemo Am urmatoarea intrebare: Cum se inregistreaza in contabilitate(monografie) scaderea unor marfuri uzate moral. Va multumesc (vezi toată discuția)
Magazin second hand Madalina Pascu Madalina Pascu Va rog sa ma ajutati cu un magazin second hand...marfa se achizitioneaza la kilogrram si se vinde la bucata(asta dupa ce cantareste fiecare bucata in ... (vezi toată discuția)
Minus inventar neimputabil microintepindere. mine58 mine58 Buna ziua , Ce inregistrari contabile , ce documentatie si daca se plateste TVA si impozit la valoarea minusului neimputabil constatat la o ... (vezi toată discuția)