avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitarea exclusiva a drepturilor parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitarea exclusiva a drepturilor parintesti

BUna ziua

Am incheiat divortul si in ceea ce priveste minora in varsta de 3 ani si 8 luni nu am fost de acord sa imi exercit in comun autoritatea parinteasca cu fostul sot.
D-na judecatoare imi cere sa aduc probe in sensul ca fostul sot nu poate fi un bun parinte ptr copil. El din pacate este indiferent si nu ne ajuta cu nimic, dimpotriva tot noi l-am sustinut si dupa ce ne-a abandonat, in timpul casniciei nu contribuia cu nimic financiar, moral sau timp liber cu familia noastra. Dimpotriva invoca motive ca e prins la servici,obosit, nu are bani si altele. Eu l-am prins ca are si alte inclinatii sexuale, respectiv mail catre un transexual caruia ii cerea o sedinta, avea conturi pe site-uri de acest gen si astfel am avut raspunsuri multiple la esuarea casatoriei, practic facuta de paravan. Nu am cerut partaj, nu imi doresc decat sa fim linistite ca sa ma pot concentra pe educatia si bunastarea copilului. Oricum orice nevoie as avea de la el rezultatul este nul si chiar ne-a sugerat sa nu il mai deranjam si sa il sunam. Dar azi la judecatorie nu a vrut sa renunte la acest drept. Pot folosi ca probe aceste mailuri, aceste inclinatii avute inainte sa se nasca copilul si dupa aceea? Cu ce pot veni in sustinere ca sa nu mai depind pe viitor de aprobarea lui ptr orice ar avea nevoie copilul. Repet, oricum si pana acum tot eu am decis si m-am ocupat de copil, dar vrea acest drept doar ca sa ma poata agata. Il las sa vina sa viziteze copilul, nu sunt absurda, dar nu vreau sa depind de orice alegere ar trebui sa fac ptr binele copilului. Multumesc Loredana Vasile
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
psihcrim, utilizator
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 09:33, 22 Septembrie 2012
Pentru a putea obtine admiterea unei astfel de pretentii trebuie sa aveti alte temeiuri si alte probe decat acelea ca are inclinatii transexuale, deoarece conf legii oricine este liber sa faca ce vrea si sa creada ce vrea atat timp cat nu aduce atingere ordinii de drept si altor persoane. Il puteti obliga la plata pensiei alimentare.
va multumesc ptr raspuns.......sunt de acord ca e liber sa faca ce vrea, dar ptr copil poate reprezenta un pericol aceasta inclinatie. Daca maine Doamne fereste ii trece prin cap sa incerce cum e sa fii si putin pedofil. Eu nu vreau sa il decad din drepturile parintesti, efectiv vreau exercitarea autoritatii parintesti exclusiva asupra copilului. Pensie alimenatara s-a stabilit, nu o s-o dea, dar nu ma intereseaza asta. Ce alte dovezi as putea aduce ca sa nu depind pe viitor de opinia, decizia lui asupra copilului? .....multumesc
Nu inteleg ingrijorarea dvs in conditile in care copilul v-a fost incredintat dvs iar ex-sotul nu manifesta interes pentru a avea o relatie post divort cu fetita.
Eu trag concluzia dupa cele relatate dvs in prima postare, ca nici macar informativ nu va dori sa afle ceva despre copil, si cu siguranta veti intampina mari greutati in intentia de a-l atrage in luarea unor decizii comune cu privire la minora.Omul nu pare deloc interesat de soarta copilei deciziile le veti lua oricum de una singura.
Unde-i problema?:)
Problema e ca va depinde de tata pt a-si da acordul cu diferite ocazii.. inscriere la gradinita, scoala, excursii in strainatate, etc etc
bullshit:)
Inscriere la gradinita/scoala?
Nici un formular de inscriere la unitatile de invatamant public nu are specificat in mod expres acordul ambilor parinti cu privire inscrierea copilului in acea unitate.

In ceea ce priveste deplasare cu copilul peste granita....omul pare total dezinteresat de plimbarile fetitei, asa cum nu manifesta interes pentru nici una din activitatile ei.
In plus, pentru neplata pensiei alimentare exista o pedeapsa..ingrijoratoare..In caz de neintelegere pe acest subiect (cu strainatatea) puteti apela la anticul troc....;)

Alte discuții în legătură

Exercitare autoritate parinteasca Willie Willie Imi puteti da exemple de \\"situatii exceptionale\\" in care instanta poate decide exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte ? Cred ca ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti 123456ana 123456ana Eu si sotul meu suntem casatoriti de 4 ani si avem un copil de 3 anisori el este arestat pentru talharie daca divortam pot sa cer decaderea din drepturile ... (vezi toată discuția)
Divort cu sot plecat la munca in afara catandry catandry Buna ziua! Am decis sa divortez, sotul meu este plecat in voiaj, munceste ca marinar. Se intoarce abia in februarie 2015 si eu nu as vrea sa astept, as dori ... (vezi toată discuția)