avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturile parintesti

Eu si sotul meu suntem casatoriti de 4 ani si avem un copil de 3 anisori el este arestat pentru talharie daca divortam pot sa cer decaderea din drepturile parintesti si ce sanse am.Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
123456ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: 123456ana , utilizator 19:40, 10 Februarie 2015
In acest caz puteti sa cereti ca autoritatea parinteasca sa fie in favoarea mamei si avand in vedere situatia sotului cred ca veti avea castig de cauza. Va spun "cred" deoarece autoritatea parinteasca se dobandeste odata cu nasterea copilului, dar in cazul sotului putem vorbi de situatia in care tatal nu poate sa ofere absolut nimic pentru copil si ma refer la un mediu propice de crestere si educare.
Daca mi se acorda autoritate parinteasca exclusiva dupa ce isi ispaseste pedeapsa poate cere custodie comuna sau acest lucru ramane definitiv .
Nu puteti solicita decaderea din drepturile parintesti pentru ca dansul este arestat pentru talharie. Nu inteleg daca domnul este si condamnat sau doar arestat.
Eu personal nu consider un motiv intemeiat arestarea pentru talharie pentru a vi se acorda autoritatea parinteasca exclusiva, dar depinde intr-adevar de interpretarea instantelor.
Nu este inca condamnat si talharia a fost cu violenta pe timp de noapte si este recidivist,cred ca nu poate sa ii dea copilului o buna educatie
Cu riscul de a va supara, recidivist sau nu, este barbatul cu care aveti un copil. Talharia fie si ea pe timp de noapte poate fi analizat ca motiv intemeiat pentru exercitarea autoritatii parintesti exclusive, dar dupa parerea mea nu este un motiv suficient pentru a si primi aceasta autoritate si riscati sa incepeti un conflict cu tatal copilului dvs, care oricum ma gandesc ca nu este intr-o stare prea buna arestat fiind.

Alte discuții în legătură

Am divortat in timp ce eram gravida alinuzza13 alinuzza13 Am ramas gravida in ianuarie 2013, casatorita fiind din februarie 2009. Am divortat in aprilie 2013 dupa ce fostul sot m-a parasit in luna martie. Am nascut ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei exclusive mama si decaderea din drepturile parintesti a tatalui Anda899 Anda899 Buna,sunt mama unui baietel de 6 ani.Nu am fost casatorita,dar avem un copil impreuna,pe care la recunoscut,dar pe cand al mic avea 3 ani,ne-am despartit din ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pentru parasirea tarii cu copii minori ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui Buna ziua.as avea si eu o intrebare la dumneavoastra.sunt divortata din mai 2012.avem impreuna doua fetite una de 6 ani si jumatate respectiv 3 ani si ... (vezi toată discuția)