Eu si sotul meu suntem casatoriti de 4 ani si avem un copil de 3 anisori el este arestat pentru talharie daca divortam pot sa cer decaderea din drepturile parintesti si ce sanse am.Va multumesc
In acest caz puteti sa cereti ca autoritatea parinteasca sa fie in favoarea mamei si avand in vedere situatia sotului cred ca veti avea castig de cauza. Va spun "cred" deoarece autoritatea parinteasca se dobandeste odata cu nasterea copilului, dar in cazul sotului putem vorbi de situatia in care tatal nu poate sa ofere absolut nimic pentru copil si ma refer la un mediu propice de crestere si educare.
Nu puteti solicita decaderea din drepturile parintesti pentru ca dansul este arestat pentru talharie. Nu inteleg daca domnul este si condamnat sau doar arestat.
Eu personal nu consider un motiv intemeiat arestarea pentru talharie pentru a vi se acorda autoritatea parinteasca exclusiva, dar depinde intr-adevar de interpretarea instantelor.
Cu riscul de a va supara, recidivist sau nu, este barbatul cu care aveti un copil. Talharia fie si ea pe timp de noapte poate fi analizat ca motiv intemeiat pentru exercitarea autoritatii parintesti exclusive, dar dupa parerea mea nu este un motiv suficient pentru a si primi aceasta autoritate si riscati sa incepeti un conflict cu tatal copilului dvs, care oricum ma gandesc ca nu este intr-o stare prea buna arestat fiind.