avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitare autoritate parinteasca

Imi puteti da exemple de "situatii exceptionale" in care instanta poate decide exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte ? Cred ca decaderea din drepturi este oricum inclusa aici , dar ce altceva mai poate reprezenta un motiv intemeiat ?
Cel mai recent răspuns: Willie , utilizator 16:37, 13 Ianuarie 2013
Temeinicia motivelor e analizata de instanta, ce vi se pare dvs ca ar fi intemeiat poate nu puteti dovedi sau nu e apreciat la fel de instanta.
Ar putea fi apreciate ca intemeiate astfel de motive : consumul de alcool, de droguri, violentele exercitate de catre unul dintre parinti asupra copilului sau asupra celuilalt parinte , aspecte dovedite prin certificate medico-legale, declaratii de martori, stabilirea unuia dintre parinti in strainatate daca nu mai e de gasit. Ar mai putea fi apreciat ca intemeiat un dezinteres fata de copil manifestat pana la divort sau daca se dovedeste ca celalalt parinte e bolnav psihic.
Pt ca se urmareste ca parintele sa nu abandoneze obligatiile pe care le are referitor la deciziile care il privesc pe copil, sa nu renunte la drepturile si indatoririle sale parintesti, numai in situatii exceptionale instanta va decide ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre un parinte.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
De exemplu , pot fi valide urmatoarele - pentru a dovedi dezinteres fata de nevoile si decizille care trebuiau luate la momentul respectiv : refuz recoltare celule stem , refuzul de achizitiona un carucior (!!!!) , un patut de copil , nasterea la clinica privata pentru a evita orice fel de neplaceri - am peste 40 de ani , dezacordul fata de vizita pediatrului la domiciliu pentru schema de vaccinare , neoferirea niciunui cadou de Craciun , nemaivorbind de vizita , parasirea domiciliului cand minorul avea cateva luni ? Mentionez ca nu este vorba de lipsa mijloacelor materiale . Toate au fost rezolvate pe parcurs de mine , evident cu cheltuiala exclusiva .Oricum , pana acum toate deciziile le-am luat singura . Interesul si participatia materiala , telefoanele au inceput dupa ce am initiat dialogul despre si procedura de divort .
Willie, utilizator
Puteti motiva ca nu a participat la intretinerea copilului de niciun fel de la nastere pana cand ati adus in discutie divortul si nici nu l-a vizitat.
In opinia mea, nu veti obtine ce va doriti, ci ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca.
Nu e drept , justitia nu e numai oarba , e si schioapa ..... Toata viata sa depindem de cheful lui de a semna sau nu ? Nu ii pasa de nimic , argumentele cu care s-a opus pana acum nu privesc decat incapatanarea si refuzul de a fi de acord cu mine in orice privinta. Deci pana acum am hotarat singura pt ca el deja ne parasise , am platit singura iar dupa divort trebuie sa ma rog de el sa fie de acord ? Cine nu si-ar dori de ex sa-si permita vizita pediatrului la domicliu , oricand ? De ce trebuie sa-i cer lui voie ? Atunci cand am discutat despre asta a spus ca un dispensar ( asa cum il stim - aglomerat , plinde copii cu tot felul de afectiuni respiratorii iarna , in care ai de asteptat la usi , in care oricum cotizezi ceva ) este suficient de bun pt a vaccina un copil de 2 luni , in noiembrie , in conditiile in care nu imi oferea nici un ajutor la transport , si zapada avea 50 cm ??? Intresul copilului ar fi fost sa i se administreze vaccinul in conditii cat mai famiilare , fara stres si fara a-l expune , el neavand de fapt nevoie de o consultatie propriu-zisa -adica nu ma duc sa il vaccinez si la 2 luni face varicela pt ca a tusit un copil pe holul dispensarului ca sa inceapa-obligatoriu daca o face la o varsta atat de mica - cu afectiuni respiratorii secundare imunitatii precare la 6 luni . De ce ????? Unde se regaseste punerea interesului copilului mai presus de orice ? De ce sa obtin acordul unui individ care a dovedit permanent ca nu alege , ca orice om normal la cap , in conditiile in care banii nu sunt o problema ceea ce este mai bun pt copilul lui ????? Unicul si nu ma indoiesc ca singurul de acum incolo . De ce trebuie sa ii pun carpe si nu pampersi in sec 21 ? " Vrei pampersi , problema ta ! Eu am alte prioritati ! "
Unde respecta interesul copilului si dreptul de a primi ceea ce este mai bun , evident , raportat la posibilitatile materiale ? . Nu cred ca pampersii sunt fita ....
Willie, utilizator
Pt a veni sau nu pediatrul acasa sau pt a cumpara ceva din ce considerati ca ar fi necesar copilului nu aveti nevoie de acordul lui, aveti nevoie de bani dar asta tine de cat poate sa contribuie sau poate fi obligat sa dea.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste ... David77_ David77_ Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna; desi tatal e dezinteresat de copil, se opune iesirii din tara solomonalexa solomonalexa Buna ziua, as dori un sfat referitor la cum as putea primi doar eu costodia fetitei mele. in momentul de fata fetita are 1 an si 9 luni, sunt divortata din ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva bianca76 bianca76 buna ziua, Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)