avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia comuna; desi tatal e dezinteresat de copil, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia comuna; desi tatal e dezinteresat de copil, se opune iesirii din tara

Buna ziua, as dori un sfat referitor la cum as putea primi doar eu costodia fetitei mele. in momentul de fata fetita are 1 an si 9 luni, sunt divortata din februarie iar prin sentinta judecatorului avem custodie comuna. Problema mea e ca fostul sot nu se intereseaza de fata deloc dar mai mult decat atat nu imi da voie sa ies cu ea din tara in concediu. El este in anglia, plecat de 1an de zile si nu manifesta nici un interes fata de copilul lui.
Mentionez ca nu am cerut pensie alimentara sau program de vizita pentru el. as dori sa ma sfatuiti cum pot obtine doar eu custodia copilului pentru a o putea creste si pentru a -i putea oferii tot ceea ce pot. va multumesc
Buna ziua,
1. Va sfatuiesc sa luati legatura cu tatal minorei si sa va intelegeti omeneste. Ambii sunteti parintii ei.
2. Pentru a obtine "custodia" doar dumneavoastra va trebui sa va adresati instantei de judecata printr-o cerere de chemare in judecata a tatalui in care sa aratati toate cele expuse mai sus.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Am incercat asta, dar nu imi raspunde indiferent de ce i-as scrie si mai mult decat atat considera ca imi face mie rau prin faptul ca nu lasa fata sa paraseasca tara.va multumesc pentru raspuns
Din pacate, nu cred ca va incadrati in conditiile legale pentru custodie unica. Pacat totusi sa nu cereti pensie...
Tocmai aceasta e dorinta mea, de a mi se spune conditiile legale in care se primeste custodia unica si cu asta va rog sa ma ajutati. nu doresc bani de la el doresc sa ii ofer tot ce pot fetei dar sunt ingradita de el
Scrieti-i totusi daca are o adresa de mail, poate va raspunde.. v-ar ajuta un raspuns chiar si negativ daca il motiveaza cum ati scris aici. Va ajuta si daca nu va raspunde , idee e sa puteti face dovada ca l-ati cautat pt a va da acordul.
Aveti varianta sa va adresati instantei pentru ca hotararea ce se va pronunta sa suplineasca acordul tatalui pt iesirea din tara.


Poate daca ii cereti pensie tatalui si il anuntati ca o sa cereti ca vacantele de vara sa le petreaca cea mica in Anglia la el, cedeaza si va da acordul sau va recunoaste ca nu-l intereseaza copilul si veti obtine mai usor ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca.


Alte discuții în legătură

Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)
Custodie Gianina Silvana Gianina Silvana Buna ziua.Ma numesc Gianina,si tin sa precizez ca am divortat in 2014,si instanta la vremea respectiva ne-a acordat custodia comuna.Cum pot face sa detin ... (vezi toată discuția)
Custodie copil/incredintare copil mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Am un copil de 3,5 ani. Tatal a recunoscut copilul, nu am fost niciodata casatoriti. Acum este plecat din tara pe o perioada nedefinita iar eu ... (vezi toată discuția)