Buna-ziua tuturor.
Doresc sa vand apartamentul care este ipotecat pentru suma de 56178 CHF(aprox. 46500 euro). Am cumparat apartamentul in septembrie 2005 cu suma de 50000 euro iar in prezent am facut antecontract de vanzare-cumparare tot pentru suma de 50000 euro. Intrebarea mea: am de platit si cam ce suma pentru acel impozit pe profit(?) tinand cont de ipoteca(care nu sunt banii mei) si suma cumpararii si suma vanzarii la distanta de 7 ani?
Multumesc pentru raspunsuri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu e un impozit pe profit, e un venit, nu conteaza ce faceti mai departe cu el.Nu se face calculul asa, nu se tine cont de ipoteca.. puteti sa primiti casa si de pomana , daca o vindeti sau o dati tot de pomana, se plateste impozit la transferul de proprietate.
(1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează astfel:
peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv.
Pai nu se fac actele, impozitul se plateste la notar odata cu perfectarea actelor, nu aveti bani de impozit, notarul nu autentifica actul de vanzare. Poate va intelegeti cu cumparatorul sa platesca el tot.
Impozit imobiliare
ancamirela
Buna seara,
Ma intereseaza daca in cazul vanzarii unui apartament se percepe vreun impozit pe suma incasata. Exista vreo diferenta daca cel care cumpara are ... (vezi toată discuția)