avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... tariful de gestionare pentru fondurile cinegetice - ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

tariful de gestionare pentru fondurile cinegetice - Legea 407/2006

In conformitate cu prevederile Legii nr. 407/2006 gestionarul care a primit in administrare un fond cinegetic plateste un tarif de gestionare, care se imparte astfel
81% proprietarilor terenurilor
16% la bugetul de stat
3% Fondului pentru mediu.
Plata sumei datorate proprietarilor se face in 2 moduri >
-pentru cei care au peste 50 ha teren plata se face direct acestora
-pentru proprietarii care au sub 50 ha plata se face la primariile pe teritoriul administrativ-teritorial al carora se gasesc terenurile. (art.15 alin 4 litd)
Plata se face de catre gestionar, la solicitarea persoanelor fizice si/sau juridice care fac dovada proprietatii terenurilor, in conditiile legii - art. 15 alin 5 din Legea 407/2006.
Acum vine curtea de conturi si considera ca primaria se face vinovata de neincasarea tarifului datorat de gestionarul fondului cinegetic proprietarilor cu terenuri mai mici de 50 ha. Mai mult cere sa se ia masuri urgente pentru incasarea banilor.
Nu cred ca este corect -poate ma insel - dar legea nu impune primariei obligatia de a urmari acest debit - in opinia mea este vorba de o creanta a gestionarului findului cinegetic catre proprietarii de terenuri cuprinse in fondul cinegetic iar plata acestei creante se face la cererea proprietarilor. Curtea de conturi are alta parere si mai mult deci atit considera ca banii pe care i-ar incasa primaria in acest mod ar deveni venit la bugetul local, cu alte cuvinte ii opreste primaria.
Va rog sa va exprimati o opinie pe acest subiect, poate unii dintre dvs. care lucrati pe la primarii ati dat piept cu o astfel de situatie si imi spuneti cum ati rezolvat. Astept parerile si sfaturile dvs.

Alte discuții în legătură

Exercitarea vanatorii pe terenuri private sfarghiu dan sfarghiu dan Buna ziua.As dori sa stiu unde este reglementat dreptul de a exercita vanatoarea pe terenuri private?Mai exact daca un proprietar detine intre 50 si 100ha se ... (vezi toată discuția)
Asociatie legal sau ilegal constituita? dariad dariad Problema este urmatoarea: Acum mai bine de zece ani se constituie o asociatie de vanatoare. Acum trei ani se constituie pe fondul de vanatoare x o ... (vezi toată discuția)
Inviolabilitatea proprietati marcica marcica Folosind telefonul cu abonament, sunand la 112 ,pentru a anunta un posibil furt politisti ajunsi sa constate posibilul furt reprosandrumi mie o posibila ... (vezi toată discuția)