avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cfs intra la indemnizatie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cfs intra la indemnizatie?

cfs intra la vechimea de 12 luni pe care trebuie s o ai lucrata pentru a beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 12:40, 21 Septembrie 2012
Pai daca e concediu fara plata(CFS) cum si ce sa intre la calcul? Daca nu e cfs luna intreaga ci mai putin de jumatate mai merge...
OUG 111/2010 prevede
Art. 4 (1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata la gravide GEORGIANASB GEORGIANASB Buna ziua. Sunt insarcinata in 9 saptamani (2 luni) iar firma la care lucrez trece printr-o perioada grea si suntem nevoiti sa intram in concediu fara plata, ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului corduneanuloredana corduneanuloredana Buna seara? Sunt insarcinata in 4 luni, pe 10 august 2018 e data probabila a nasteri . Eu pe data de 11 august 2018 fac 1 an de zile . Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Sarcina, indemnizatie dobreramona dobreramona Eu sunt angajata din 14.07.2016,si am cam 6-7 luni de sarcina. Daca nasc dupa data de 14.07.2017 stiu ca beneficiez de indemnizatie copil. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)