avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bani pentru crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bani pentru crestere copil

dupa cate luni iau maternitate dupa ce ma angajez?as putea lucra 6 luni si dupa sa raman insarcinata?
Cel mai recent răspuns: sz9kinga , utilizator 10:46, 26 Septembrie 2012
1. Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se poate plati dupa minimum o luna de activitate cu contract individual de munca (CIM).

2. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediul pentru crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii emdicale, conecdiu de maternitate etc.).
- Daca ramaneti gravida dupa 3 luni de CIM veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

va multumesc foarte mult da 3 luni si cu inca 7 luni cate se iau in considerare sunt numai 10 luni nu trebuie sa lucrez 5 luni si cu unca 7 in timpul sarcini este 12 luni ca sa pot sa iau maternitate
1. La 7 luni veti intra in concediu de maternitate iar acest concediu este eligibil si el pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Eu am socotit asa: 3 luni de lucru inainte de a ramane gravida + 9 luni pana veti naste.
va multumesc din suflet pentru ajutor.sanatae multa va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gravide ioana2525 ioana2525 Conform noii legi pentru indemnizatia pentru gravide, dupa cate luni de la angajare pot ramane insarcinata? Am 5 luni de la semnarea contractului.... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil!!! cam_anca cam_anca buna ziua lucrez in campul muncii din decembrie 2007 momentan sunt angajata in invatamant ca si suplinitor calificat pe perioada determinata in data de 31 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si crestere copil salomieanca salomieanca daca ai fost 1- 2 luni in concediu fara plata,dupa care ai aflat ca esti gravida si nu ai sa ai 12 luni lucrate(pana la nastere)mai beneficiezi de indemnizatie ... (vezi toată discuția)