avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie gravide

Conform noii legi pentru indemnizatia pentru gravide, dupa cate luni de la angajare pot ramane insarcinata? Am 5 luni de la semnarea contractului....
Cel mai recent răspuns: ioana2525 , utilizator 12:06, 23 Ianuarie 2011
Legea privind indemnizatia pentru gravide nu conditioneaza momentul instalarii starii de graviditate de vechimea in munca.
EVIDENT ca ma refeream la:
1.dupa cate luni poti ramane insarcinata de la semnarea contractului de munca pana la nastere...cate luni trebuie sa fie?
2. legea privind procentul din salar acordat dupa nastere si cat timp...?
Va referiti la indemnizatia pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie) sau concediul pentru crestere copil (CCC)?
Amandoua...
1. Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediului de maternitate (sarcina si lauzie) este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul de maternitate.
2. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri din salarii(sau perioade asimilate: concediu medical, concediu de maternitate, indemnizatie de somaj etc.).
3. In functie de cele spuse mai sus va programati cand veti ramane insarcinata. Deoarece aveti deja 5 luni de CIM puteti ramane gravida. Veti avea sigur indeplinite conditiile pentru a beneficia si de concediu de maternitate si de CCC.

Alte discuții în legătură

Bani pentru crestere copil sz9kinga sz9kinga dupa cate luni iau maternitate dupa ce ma angajez?as putea lucra 6 luni si dupa sa raman insarcinata? (vezi toată discuția)
In cat timp poate fii depusa cererea pt indemnizatie ,dupa nastere? lando lando Buna ziua,eu am un contract pt 2 ore si salariul aferent al acestei sume,la un srl,am inteles k nu pot beneficia de indemnizatie decat daca am salariu minim cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc opreaalina opreaalina Buna ziua. In 2010 am terminat facultatea la stat, mai exact in luna iunie, iar in august m-am angajat cu un contract de munca pe durata determinata de 3 luni, ... (vezi toată discuția)