avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru CCC

Buna ziua. In 2010 am terminat facultatea la stat, mai exact in luna iunie, iar in august m-am angajat cu un contract de munca pe durata determinata de 3 luni, acesta expirand pe data de 31 noiembrie 2010. In data de 03 decembrie m-am angajat pana pe data de 03.martie. Nu am beneficiat de somaj, din cate stiu eu, trebuie sa am 12 luni muncite (adunate) in ultimii 2 ani. In concluzie 6 luni muncite, din data de 15 august 2010. In cateva zile ma voi angajat, si as dori sa stiu cand pot ramane gravida? Trebuie sa muncesc un an de zile la aceiasi firma?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:41, 30 August 2011
buna ziua,
astazi mi-am depus dosarul la Agentia pentru ocuparea Fortei de Munca,sunt insarcinata in 8 saptamni,as dori sa stiu daca primesc indemnizatia pt crestere copil si cum se procedeaza,unde trebuie sa merg .

multumesc,
Pentru a beneficia de indeminizatie trebuie sa inregistrati in 12 luni (nu doi ani) anterioare nasterii copilului. venituri supuse impozitului de venit (nu trebuie sa fie inregistrate la aceeasi firma). Se ia in considerare si perioada in care viitoarea mamica a beneficiat de ajutor de somaj.
Dosarul se inregistreaza, dupa terminarea concediului postnatal (minim 42 zile dupa nasterea copilului) la primaria de la domiciliu care il va transmite Agentiei pentru Prestatii Sociale
opreaalina:
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri provenite din salarii, activitati independente sau activitati agricole sau perioade asimilate acestora: concedii medicale, concediu de maternitate etc.
2. Fata de cele de mai sus programati-va perioada cand veti ramane gravida.


nikocristea:
1. Era bine daca spuneati si cate luni veti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. In somaj fiind veti putea beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.
3. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
4. Cererea pentru CCC o faceti catre Agetia de Somaj iar actele le depuneti la Primarie.
5. - Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, la terminarea acestor concedii.
- Se prelungeste astfel perioada de somaj.
Va multumesc pentru raspunsuri! Dar ce nu inteleg eu daca in aceste 12 luni , spre exemplu dupa 6 luni raman gravida, imi mai raman alte 6 luni in care trebuie sa muncesc pentru cotizatie si 3 luni pana se va naste copilul.
Sa inteleg ca cele 6 luni care le am deja muncite cu contracte de munca nu se pun la indemnizatie, dar la somaj sunt valabile? Sau le am degeaba, atat timp cat am facut pauza?
1. Nu am inteles ce doriti dar am inteles ca nu ati citit cu atentie ce am spus eu mai sus.
2. In cele 12 luni premergatoare nasterii, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, intra lunile in care ati avut salariu, lunile in care ati fost in somaj, in concediu medical, in concediu de maternitate (sarcina si lauzie).
3. Asa ca de la data prezumata a nesterii dat 12 luni inapoi si vedeti daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copilului Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am o intrebare despre indemnizatia pt cresterea copilului,pe data de 10 aprilie 2016 va avea loc nasterea copilului meu si pe data de 9 aprilie 2016 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Vizitiu Vizitiu Daca iau indemnizatie de somaj pentru absolventi,iar in timpul asta e posibil sa raman gravida,voi putea lua indemnizatia de cresterea copilului,dupa ce voi ... (vezi toată discuția)