avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire proprietate

Situatia:
- decedatul a carei casa este in discutie (intr-o comuna ) era var primar cu tatal nostru (tatii lor frati) si a decedat in 2004 - tata a decedat in 2000;
- a fost ingrijit in ultima perioada de viata prin spitale (a suferit un AVC) si inmormantat de mama care ulterior s-a ocupat si de parastase si avem chitante de la cheltuielile de inmormantare si martori in comuna;
- eu si fratele meu suntem cei care am platit impzitele pentru casa si pamant in ultimii ani;
- mama a decedat si ea in 2011 dar oricum nu avea nicio legatura de rudenie cu el;
- decedatul mai are (credem dar nu stim sigur) o verisoara primara sau copiii acesteia pe care nu-i cunoastem - nu au fost prezenti niciodata in situatiile descrise mai sus.

Intrebare:
Ce drepturi avem eu si fratele meu si ce putem face cu casa care i-a apartinut?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:16, 22 Septembrie 2012
Daca "decedatul in discutie" nu are copii, atunci mergeti ... repejor la notariat si solicitati dezbaterea succesiunii.

Dvs. si fratele sunteti rude de gradul V cu "decedatul in discutie" ... nici dvs. si nici copii verisoarei primare nu sunt mostenitori rezervatari...
Nu, nu are copii si nici nu a fost casatorit. desigur ca nici act de proprietate nu am gasit in casa. Ne putem baza doar pe martori?
Repejor sau nu, drumul la notar pentru rudele colaterale de gradul cinci înseamnă pierdere de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa verisor marius_wiz marius_wiz Buna ziua Speta in cauza ar fi : am un verisor mult mai in varsta de gradul 2 care nu are copii, frati sau parinti din pacate. El mai are doi verisori de ... (vezi toată discuția)