avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral pe rolul instantei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral pe rolul instantei

ce fel de act trebuie incheiat intre mostenitori ,DUPA SUCCESIUNE,pt a renunta toti in favoarea unuia singur...mentionez ca succesiunea se face la judecatorie...
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 04:34, 23 Septembrie 2012
se poate renunta la judecatorie la termenul de judecata. se paote incheia o tranzactie care sa fie prezentata instantei
ce fel de tranzactie?ca avocatul meu nu ma prea ajuta?
logic ca poate....doar sa vrea. schimbati-l daca nu pvrea sau nu aveti incredere ca va poate redacta o tranzactie cum doriti
Opinia mea este ca DEPINDE de momentul in care a murit persoana in urma careia doriti sa culegeti mostenirea.
Renuntarea la succesiune se face in termenul de 6 luni de la deces (pentru persoanele decedate sub imperiul vechiului cod civil, adica inainte de 1 octombrie 2011) sau in termenul de 1 an (pt persoanele decedate dupa data de 1 octombrie 2011 inclusiv).
Faptul ca va judecati si vreti partaj inseamna ca sunteti toti acceptanti ai succesiunii (expres sau tacit).
La al catelea termen de judecata sunteti? Ce s-a facut pana acum?

Dupa caz, se poate face o tranzactie prin care fiecare dintre cei care doresc sa renunte recunosc in cuprinsul tranzactiei ca nu au acceptat niciodata mostenirea, iar cel care culege este recunoscut ca fiind unicul mostenitor.

Ceilalti doresc bani de la cel care ia bunurile?
Daca da, se face tranzactie in care se acorda prin partaj bunurile catre X, cu obligatia acestuia de a plati sulta lui Y in cuantum de....lei , lui Z in cuantum de ....lei, etc
persoana care a murit implineste 2 ani de la deces in decembrie...eu ca mostenitor am introdus luna aceasta actele pt succesiune avocatului meu,prima infatisare fiind in noiembrie.toti ceilalti mostenitori au fost de acord cu introducerea succesiunii,ramane de vazut daca si cu renuntarea la final in favoarea mea.de aceea intrebam,daca totul se termina la prima infatisare,si sunt de acord cu renuntarea in favoarea mea ce act trebuie incheiat..precizez ca avocatul mi-a cerut o suma exagerat de mare incluzand si taxa de timbru..

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri inainte de primul termen dorin_bi dorin_bi Buna seara, Divort, culpa comuna, copil minor, reclamanta a pus la dosar, la bunuri comune, apartament cumparat impreuna care v-a fi impartit 50/50 ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ...daca urmam medierea quiras quiras Asadar,ptr. o actiune in pretentii mi se restitue taxa judiciara de timbru ,binenteles daca conflictul se rezolva la mediator?Si aici vreau sa fac o mica ... (vezi toată discuția)