as dori sa stiu daca Contractul Colectiv de Munca (CCM) Unic la Nivel National pe anii 2007- 2010, mai este valabil din moment ce nu a fost altul validat, pe mine m ar fi interesat cel al ind constructoare de masini dar din ce am cautat pe net nu s a semnat altul nou
In mod special daca angajatorul are obligatia de a respecta
Baza legislativa pt. concediul si indemnizatia de maternitate: OUG nr. 158/2005 din 17/11/2005, Art. 10, 23, 24, 25.
3) Compensatie de 15% din brut timp de minim 6 saptamani pe perioada concediului de maternitate
Contractul colectiv de muncă unic la nivelul ramurii construcţii de maşini pe anii 2008 - 2010, înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de ªanse sub nr. 710/02/18.01.2008 este valabil pana la 31.12.2012.
asta inseamna ca daca in 2008 am beneficiat de compensarea de 100 la 100 a minim 6 sapt maternitate si prima de nastere de un salariu mediu pe economie, ar treb sa beneficiez de aceleasi drepturi?
cum pot eu motiva in cazul in care imi spun ca ccm la nivel de ramura e expirat ca e prelungit pina in 31.12.2012?ma puteti directiona care o lege sau vreun act din care sa rezulte aceasta prelungire a valabilitatii? multumesc
acesta este articolul care determina pina cind este valabil ccm? multmesc f mult de ajutor
art 69
,,...daca salariatiii se acestora se afla sub incidenta prevederilor unui contract colectiv de munca incheiat pe baza prezentului contract, pina la incheierea unui nou contract colectiv de munca sau pina la expirarea celui existent....,,
conteaza daca firma unde lucrez aartie acestei confederatii hernrii conada sau alteia? aceasta anexa e valabila pt toate confederatiile din aceasta ramura?
Acest colectiv de muncă se aplică, obligatoriu, la unităţile sau la grupurile de unităţi care au ca activitate preponderentă producţia de construcţii metalice şi produse din metal, maşini şi echipamente, mijloace de transport rutiere şi alte mijloace de transport, indiferent de forma de organizare, provenienţa capitalului, modul de finanţare şi caracterul activităţii, în care oricare din federaţiile semnatare au membri, conform anexei nr. 1 la CCM.