avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim pe unitate in cazul nasterii unui copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim pe unitate in cazul nasterii unui copil

]salariu minim pe unitate la nasterea unui copil stiam ca sa acorda mamei la nastere.am nascut in luna martie 2011 si as dori sa stiu daca se mai acorda si daca da, ce ar trebui sa fac pentru a primi acest salariu,mentionez ca sunt in prenatal incepand cu 1 ianuarie 2011 si postnatal cu 8 martie 2011.la firma unde lucrez nu stie nimeni nimic.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 30 Martie 2011
Acest ajutor se acorda conform CCMUNN, care, INSA, nu mai este in vigoare...Puteti solicita acest drept, in baza unei cereri si a unei copii a C.N.al copilului ,numai daca la nivel de ramura aveti contract colectiv de munca semnat.Succes!
sce76 a scris:

Acest ajutor se acorda conform CCMUNN, care, INSA, nu mai este in vigoare...Puteti solicita acest drept, in baza unei cereri si a unei copii a C.N.al copilului ,numai daca la nivel de ramura aveti contract colectiv de munca semnat.Succes!
nu am semnat nici un contract colectiv de munca,decat CIM.cererea pentru acest drept o depun la firma direct sau prin posta? am trimis sotul la mine la servici cu cererea si nu i s-a dat nici un numar de inregistrare si i s-a zis ca primaria se ocupa de acestea.si inca o intrebare---compensarea salariului cu 15% pe langa cei 85%din postnatal se mai acorda?
1. Nu trebuia sa semnati dvs. un CCM. Acesta, daca exista, trebuia sa va fie adus la cunostinta in momentul semnarii CIM.
2. Uitati-va pe CIM, pag.2, lit.N ca scrie acolo care este CCM aplicabil unitatii dvs.
PANITA ROXANA a scris:

sce76 a scris:

nu am semnat nici un contract colectiv de munca,decat CIM.cererea pentru acest drept o depun la firma direct sau prin posta? am trimis sotul la mine la servici cu cererea si nu i s-a dat nici un numar de inregistrare si i s-a zis ca primaria se ocupa de acestea.si inca o intrebare---compensarea salariului cu 15% pe langa cei 85%din postnatal se mai acorda?

CCM nu este semnat de salariati, ci de sindicat si patronat ... primaria nu are nimic de+a face cu ceea ce solicitati dvs.
Aceste ajutoare de nastere se acordau in baza art.51 lit.c din CCMN care nu mai este in vigoare.
NIci compensarea dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia de maternitate pe care o primiti nu se mai acorda.

Puteti beneficia de acestea numai daca va raportati la un contract colectiv de munca la nivel de ramura de activitate.
Ce obiect de activitate are angajatorul dvs.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere art.65 cristi058 cristi058 Cine imi poate spune si mie daca ai fost concediat cu articolu 65 alin.1 cate zile de preaviz si cat se munceste in preaviz 4 sau 8 ore, si daca se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Valabil sau nu cc de munca la nivel de ramura vivi23ro vivi23ro as dori sa stiu daca Contractul Colectiv de Munca (CCM) Unic la Nivel National pe anii 2007- 2010, mai este valabil din moment ce nu a fost altul validat, pe ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu - desfiintarea locului de munca cosmin2005 cosmin2005 Am primit un preaviz de 20 zile lucratoare in temeiul legii nr 53/2003 art 73,ca urmare o concedierii individuale din initiativa angajatorului pentru motive ... (vezi toată discuția)