avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art.65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art.65

Cine imi poate spune si mie daca ai fost concediat cu articolu 65 alin.1 cate zile de preaviz si cat se munceste in preaviz 4 sau 8 ore, si daca se mai acorda salarii compensatori
Cel mai recent răspuns: cristi058 , utilizator 21:02, 9 Iunie 2011
1. Daca nu aveti prevazut nimic in acest sens in R.I. sau nu exista ccm aplicabil angajatorului, atunci in perioada preavizului acordat pentru concediere timpul de munca este cel prevazut in c.i.m.

2. Codul Muncii prevede ca , salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil ... in lipsa unui ccm , aceste compensatii pot fi stabilite prin c.i.m. sau R.I.
Si in caz de va intereseaza, puteti beneficia si de somaj, daca aveti perioada de 12 luni lucrate in ultimele 24 luni.
Poti fii un pic mai explicit cim si RI,banuiesc ca contract colectiv de munca nu exista pt ca este o firma mica cu 4 angajati antuncea nu se aplica CONTRACT COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL 2011-2014?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
cristi058, utilizator
La nivel national nu avem contract colectiv in acest an. Incercati daca e unul de ramura.
cristi058 a scris:

Poti fii un pic mai explicit cim si RI,banuiesc ca contract colectiv de munca nu exista pt ca este o firma mica cu 4 angajati antuncea nu se aplica CONTRACT COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL 2011-2014?


Acest CCMN nici nu s-a aplicat vreodata ... a ramas in stadiu de prezentare pe INTERNET, nefiind inregistrat la Ministerul Muncii si, prin urmare, n-are cum sa se aplice.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii - ccm ramura comert 2011 clase74 clase74 buna ziua, in contractul de munca pe 2010 la nivel ramura comert era prevazut acordarea a minim 2 salarii compensatorii in afara drepturilor la zi in cazul ... (vezi toată discuția)
Concediere art 65 (1) desfiintare loc de munca anymaryh anymaryh Buna seara! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: 1. termenul de preaviz de 20 zile lucratoare este de la data comunicarii, de ex. prin posta, este ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cami e cami e Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)