avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum trebuie procedat in cazul in care am fost agresat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum trebuie procedat in cazul in care am fost agresat de politist?

Am trait, ieri, o experienta unica, nedorita si neasteptata.
In urma unor apeluri la 112, fiindca eram agresat de cativa pietari, au sosit 2 insi imbracati in uniforme de politist, ce-i drept unul avea camasa scoasa din pantaloni la spate, insa eram fericit ca au sosit :)
Am incercat sa intru in discutie cu ei, insa localnicii pietari, au inceput sa faca front comun si nu stiu ce le-a spus acestora...
...dupa 5 minute, i-am intrebat daca au venit la sesizarea mea la 112 si au spus ca nu stiu la sesizarea cui au venit?!?...mi-au cerut sa le prezint actele fara sa stiucine sunt acestia ( nu purtau niciun insemn particular-insigna sau nume pe tinuta )...le-am cerut acestora, civilizat, sa se prezinte si sa se legitimeze dupa care ma voi conforma asa cum este si normal; mi-au spus ca nu vor sa se legitimeze si continuau sa imi solicite sa le prezint eu documentele! ...am insistat sa se prezinte, au raspuns ca nu au actele la ei ci la masina? ! iar mi-au cerut sa ma legitimez incercand sa ma prinda de maini...nu stiam practic ce doreau in fapt acestia...devenisera brusc dubiosi; pana la urma m-au luat pe sus, cu forta, bruscandu-ma destul de tare...am destule semne urmare a acestui eveniment neplacut!
Pana sa ma traga la masina, asa cum spuneau ei...( era destul de departe...am observat-o la finalul intamplarii ), am sunat la 112 iar si am cerut sa trimita un echipaj ca sunt bruscat de 2 insi care nu se legitimeaza si poarta haine de politist; ...eu le ceream sa ma lase si sa isi faca cunoscuta identitatea, insistent, incercand sa ii opresc sa ma mai deplaseze din cadrul pietei, undeva catre spatele acesteia...unul dintre acestia a scos o legitimatie pe care mi.a fluturat.o prin fata, dar am retinut numele acestuia: antonio. .... ; imediat dupa ce acesta s-a legitimat, le-am prezentat actele mele, cel de-al doilea politist, cel mai agresiv si mai nesimtit,nu a vrut sa se legitimeze deloc, a plecat cu carte mea de id la masina, banuiesc;
Intr-un final mi.au adus actul, m-au zeflemisit cu un "bucurestean smecher" si atat.
Am venit in bucuresti in apx. 60 min Si m.am prezentat la mina minovici, unde s-au constatat cateva leziuni recente pe corpul meu si care au fost consemnate de dr.legist.

Intrebare: cui trebuie sa ma adresez pentru a duce aceSta actiune brutala a politiei la final, pentru a fi supusa Justitei Romane?

Va multumesc,
Mircea B.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:12, 25 Septembrie 2012
URGENT (să nu depășiți 2 luni de zile) parchetului d.p.l judecătoria locală (a sectorului respectiv) sau aceea de lângă dvs. cu o Pl.Penală+o copie a Certificatului de la medicul legist și descrieți clar și precis întâmplarea.Solicitați trimiterea în judecată a agresorilor, îndepărtarea lor din instituție, menționați că vă constituiți ca parte civilă vătămată (menționați că suma de bani ca despăgubire vă rezervați dreptul de a o preciza în instanță prin avocat), solicitați inclusiv daune morale și afectarea psihicului dvs (ar fi indicată o adeverință de la medicul specialist, arătați-i acestuia și Certificatul medico-legal).
Multumesc. Nu am nevoie de daune, decat sa acopere onorariul avocatilor.
Asa mi-s eu...justitiar...mi se ridica parul pe maini cand vad astfek de personaje!


Mircea B.
Din pacate inca mai exista acest gen de politisti care nu au trecut niciodata pe la o institutie de invatamant de specialitate, iar politist poate deveni orice om din sat, in unele parti ale tarii.
Faceti plangere penala pt purtare abuziva daca sunt intr-adevar politisti - atasati copie si dupa certificatul medico-legal - si solicitati procurorului ca dosarul sa nu fie cercetat de organe de urmarire din sectia de care apartin "politistii" ca doar sunt colegi.
Nu va duceti la sectia de politie de care apartin acestia deoarece nu rezolvati nimic, deci direct la parchetul din raza teritoriala unde s-a intamplat evenimentul.
Probabil Ca as fi fost batut bine si cu grija fata de cetateanul contribuabil daca ajungeam la circa.
Nici vorba sa realizez ceva pe plan local...este virba de judetul calarasi, oltenita mai exact :/

Multumesc frumos pt.sfat!

Mircea B.
Incercati sa faceti plangere la IJP.

Ar trebui insa sa aveti martori pentru a dovedi ceea ce s-a intamplat.

Alte discuții în legătură

Agresare fizica si lovituri cu bata de baseball Tashabac Tashabac Buna ziua, aseară pritenul meu a mers la un Fast food iar eu am rămas sa-l astept in maşina, aveam avariile pornite maşina fiind oprită pe strada. Când ... (vezi toată discuția)
Pot si amendata pentru apel fals / abuziv la 112 daca politistii refuza sa imi ia declaratie si pretind ca nu au constatat infractiune? Cristina1977 Cristina1977 Buna seara, Astazi am avut parte de o intamplare foarte nefericita. Vazand cum un vecin dintr-un bloc alaturat a aruncat in mod repetat cu pietre (pietre ... (vezi toată discuția)
Abuz agent de pază RendezJohn RendezJohn Vreau sa stiu ce as putea face in situatia data am fost lovit peste fata cu pumnul/palma de un agent de pază într-un restaurant unde eram eu si prietenul meu ... (vezi toată discuția)