avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Probleme certificat fiscal.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Probleme certificat fiscal.

Nu stiu daca acesta e topic-ul potrivir, iar daca nu e imi cer scuze dar caut cu disperare un raspuns de la cineva trecut prin situatie sau in masura pentru un raspuns.
Situatia sta in felul urmator.

Am achizitionat o masina/ Este adusa din Germania pe o firma.
De la acea firma este data spre revanzare ( cu contract/ factura) catre o persoana fizica.

De la persoana fizica am cumparat-o eu ( contract vanzare cumparare)
Fiind vineri seara, am luat-o sambata ... Nu s-a putut scoate fiscalul in ziua respectiva ci trebuia sa stau pe la hotel ceva vreo 2 zile pentru asta..
Ei bine, pana acum am facut toate demersurile necesare inmatricularii.
Acum singurul lucru este:
Fiscalul de pe firma cica nu este bun.. Este in original (firma este din cluj, am primit fiscal cu stampila cu tot, de la cluj)
Cei de la Suceava ( de unde sunt eu) au vazut toate actele, nimic de obiectat, insa la fiscal s-au oprit..au zis ca e nevoie sa apara pe fiscal Seria si Marca masinii ca altfel nu se poate.
Am reapelat la cei de la firma zicandu-le ca am nevoie de fiscal care sa fie cu seria masinii cu tot...Le-am dat copie la cateva acte (asa au cerut...presupun sa aiba datele sa scoata fiscal)

Ei bine azi l-am primit, identic cu celalalt fiscal pe care il aveam deja, insa in acel tabel (cunoscatorii stiu) era scris cu masina (de scris) marca masinii si seria.
Pe langa asta...am platit si 200 ron ( + consturile transportului) pentru fiecare fiscal..deci vreo 470 ron pe 2 hartii...

Luni urmeaza sa merg iar cu dosarul dar nu stiu de ce am impresia ca iar o sa ma intoarca pe motivul ca nu e bun fiscalul..

Ce pot face?? Nu e de ajuns ca am un fiscal care arata ca acel fiscal e iriginal si se arata faptul ca nu sunt datorii??

Masina are numere rosii, nu a fost inmatriculata in Romania. Rar-ul l-am efectuat tot eu.

Va rog astept un raspuns si multumesc pt cei ce se obosesc sa imi citeasca of-ul :)
Cel mai recent răspuns: nighty91 , utilizator 12:31, 26 Septembrie 2012
Buna dimineata!

In cazul in care certificatul de atestare fiscala este utilizat pentru instrainarea dreptului de proprietate asupra cladirilor, terenurilor si a mijloacelor de transport, contribuabilul trebuie sa aiba achitate toate obligatiile fiscale datorate catre bugetul local.

Dupa parerea mea certificatul fiscal nu trebuia sa-l obtineti de la firma, daca a vandut masina, ci de la persoana fizica. Aceasta era obligata sa inscrie masina pe baza facturii emise de societate. Ma insel cumva?

Acesta este modelul formularului si nu prevede o rubrica unde sa fie inscrisa seria si marca masinii, ci doar scopul pentru care a fost eliberat.:sorry:
[ link extern ]
@gmancila a scris intr-un alt topic deschis cu acelasi subiect:
Dvs ca sa inscrieti masina aveti nevoie de contractul de vanzare cumparare facut cu persoana fizica si certificatul fiscal de la acesta, precum si viza pe fisa de inmatriculare.

De ce v-a trebuit dvs, certificatul fiscal de la firma? Va trebuie doar de la persoana fizica care v-a vandut.

Daca aceea persoana fizica ar fi inscris masina la politie, el avea nevoie de certificatul fiscal al firmei, nu dvs, probabil ca ati dus toate actele la politie, iar ei au facut un arbore genealogic al masinii. Este corect ca certificatul fiscal sa cuprinda toate elementele de identificare ale masinii. Daca este scris cu pixul de mana pe formatul tipizat, nu este nicio problema atata timp cat exista o semnatura si stampila.

Interventie moderator:

@nighty91

Este interzisa, conform Regulamentului, deschiderea de topicuri in mai multe forumuri a aceluiasi subiect.
Va rog sa tineti cont pe viitor de aceasta.
Multumesc!
G.M.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da dar legea romana zice ceva de genul ca trebuie sa ai fiscalul de la toti prin mana carora a fost masina daca ea nu a fost inmatriculata.
Deci eu am nevoie de fiscal de la firma ( desi mi-au trimis) dar nu inteleg de ce cei de aici vor neaparat seria si marca odata ce la ei nu mai figureaza acea masina.
De ce nu vor sa ma lase/ sau daca e normal sa nu ma lase sa o inmatriculez daca pe certificat nu sunt acele date trecute?

Eu stiam ca e important sa se vada daca au sau nu datorii...Odata ce spune in certificat ca nu sunt datorii, atunci inseamna ca nici pe masina nu au avut datorii. Corect?
Maine voi merge iar cu dosarul sa imi incerc norocul. Sincer nu mai stiu cum sa fac.

Pe certificatul fiscal de la persoana fizica este trecuta seria si modelul masinii. Dar de pe fiscalul eliberat de firma prin care a trecut nu e.

Va multumesc si astept un raspuns mai concret
Sigur ca aceasta trebuie sa reiasa din certificatul fiscal eliberat catre o societate, daca aceasta are sau nu datorii. Daca nu sunt mentionate acestea, nu inteleg de ce nu vi s-a acceptat certificatul fiscal emis anterior.

Va asteptam sa ne comunicati cum ati solutionat problema, poate sunt si alti utilizatori in situatia Dvs.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
In acel certificat trebuie sa apara datele masinii deoarece poti obtine dovada ca nu ai datorii, fara sa declari masina la PRIMARIE.

De aceea, in cazul instrainarii proprietatii, pe certificatul fiscal trebuie specificat ca s-a eliberat in acest scop.

Alte discuții în legătură

Radiere auto dauna totala cu amenzi neplatite cardosbogdan cardosbogdan Buna ziua, In 24.12.2015 am avut un accident cu dauna totala. Autovehicolul l-am depozitat pe un teren proprietate personala. In ianuarie 2015 am ... (vezi toată discuția)
Impozit pe masina inexistenta Keyla Keyla Am o problema pe care chiar nu am idee cum as putea sa o rezolv.Am constatat ca socrul meu plateste impozit pe o masina pe care nu o are.Singura sa masina a ... (vezi toată discuția)
Executare abuziva? ContSters116517 ContSters116517 in ianuarie 2008 am cumparat de la T.N. prin contract de vanzare cumparare un autoturism in a carui carte de inmatriculare era trecut unic proprietar G.M. si ... (vezi toată discuția)