avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Radiere auto dauna totala cu amenzi neplatite
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Radiere auto dauna totala cu amenzi neplatite

Buna ziua,

In 24.12.2015 am avut un accident cu dauna totala. Autovehicolul l-am depozitat pe un teren proprietate personala. In ianuarie 2015 am incercat sa il radiez, insa Primaria Cluj nu a vrut sa imi elibereze certificat de atestare fiscala, deoarece exista 2 amenzi neplatite pe autovehicolul avariat.

In prezent intentionez sa radiez auto din nou, insa inainte de a plati amenzile neplatite (care mai au 1, respectiv 2 ani pana la prescriere conform legii), vreau sa imi lamuresc cateva intrebari:

1. Care este legea prin care primaria Cluj Napoca refuza emiterea certificatului de atestare fiscala in baza datoriilor existente pe un automobil ? (din cate amcitit prin legisatie, primaria are obligatia de a elibera acest certificat inscriind in el datoriile existente)

2. Se poate sa radiez de la Fisc si Politie automobilul, fara a plati amenzile ? (pe site-ul politiei scrie ca e nevoie de certificat de atestare fiscala, nu scrie ca e nevoie ca auto sa fie degrevat de datorii).

3. In conditiile in care amenzile sunt luate pe persoana fizica (numele meu) si nu pe auto (nr de inmatriculare), care e logica sa nu pot radia de la finante masina adunand in continuare datorii?
Cel mai recent răspuns: Ovi_77 , utilizator 15:10, 5 Decembrie 2018
1- Dispozitiile codului fiscal obliga angajatii autoritatii fiscale ca la cererea contribuabililor pentru eliberare documente-daca acestia se inregistreaza cu debite in evidenta,initial sa achite debitele si ulterior se solutioneaza cererile acestora
2-Nu se poate legal,nu permite baza tehnica
3-
amenzile sunt luate pe persoana fizica (numele meu)

Amenzile sunt consemnate pe rolul dv fiscal identificat prin datele dv de identificare ca persoana fizica
Buna ziua
Am 2ua auto inmatriculate pe numele meu dar ulterior le am vandut ,mentionez ca am amenzi de circulatie intrebarea ar fii daca pot radia masinile dupa numele meu deoarece nici impozitul nu mi l primeste avand amenzi neplatite si in fiecare an datoria creste.Deci ca sa pot radia autoturismele imi trebuie certificat fiscal dar nu l pot obtine avand datorii cum ma sfatuiti sa fac?Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unui autoturism (instrainat din 2007) catalinul catalinul Am o problema referitoare la radierea unui autoturism. In februarie 2007, am primit drept cadou un autoturism Dacia, de la o matusa, ce locuieste in ... (vezi toată discuția)
Masina luata de la intermediar Bogdan97 Bogdan97 Salut. Am cumparat o masina de la un intermediar acum vreo 2 luni , eu nestiind ce va urma...Dar sa trec la subiectul principal... Intermediarul nu era ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara contract de vanzare aares13 aares13 Buna ziua, Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. ... (vezi toată discuția)