avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... propire salariu pe card
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

propire salariu pe card

Cum se procedeaza cu propirea salariului pe card?Trebuie sa primeasca angajatorul o hotarare judecatoreasca definitiva si inrevocabila?Banca iti poate lua din salriu fara o astfel de hotarare?Daca exista o lege o vreau si eu.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 10:33, 23 Septembrie 2012
Angajatorul, pe baza unei hotărâri definitive (nu neapărat și irevocabile) care se pune în executare va da dispoziție băncii unde să vireze suma poprită (în general creditorului salariatului).
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
Patrick_, utilizator
Exista o lege?Care?Si , deci ,banca nu-ti poate opri lua din bani de pe card fara acea hotarare?Cred c-am inteles bine.Multumesc respectos.
Codul de procedura civila, stimata doamna.
[ link extern ]

in situatia in care banca are un titlu executoriu impotriva Dvs. sau banca a primit o cerere de poprire de la un executor judecatoresc, atunci aceasta din urma poate pune poprire pe salariu Dvs, insa anterior trebuia sa fi fost anuntata de o posibila poprire a salariului. In situatia in care nu exista niciun temei pentru poprire, atunci aceasta masura este ilegala.
Multumesc
nu se face nici o poprire fara inceuviintarea executarii silite . acesta se obtine de la judecatoria de unde are sediul banca unde va tineti conturile, fara sa fiti citat insa puteti verifica pe site

Alte discuții în legătură

Poprire pe contul de salariu alexandrasibiu alexandrasibiu Buna ziua am o nelamurire.In data de 30 .08.2011 am fost la un executor judecatoresc pentru a da o declaratie cu privire la bunurile pe care le detin in ... (vezi toată discuția)
Salar Xm3n Xm3n Se poate ca o firma sa amine plata salariul angajatiilor (vezi toată discuția)
Buna seara daniel1234 daniel1234 am si eu o problema...am 2 rate la brd si nu am mai avut pozibilitatea sa platesc de un an jumate....daca salariul imi intra pe card la ing pot sa imi opreasca ... (vezi toată discuția)