avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe contul de salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe contul de salariu

Buna ziua

am o nelamurire.In data de 30 .08.2011 am fost la un executor judecatoresc pentru a da o declaratie cu privire la bunurile pe care le detin in vederea executarii silite pentru in credit de nevoie personale facut in anul 2007.
am discutat cu executorul judecatoresc, am dat acea declaratie si el mi-a spus ca in acel moment aveam o poprire pe contul curent in care imi intra si salariul.Tot dansul mi-a mai spus ca daca o sa ii duc o adeverinta de la firma la care lucrez care sa specifice ca salariul il primesc in acel cont el o sa ridice poprirea si o sa trimita firmei o instiintare sa imi opreasca 1/3 din salariu cum am convenit deoarece nu detin bunuri mobile sau imobile .

Astazi am mers la banca sa imi ridic salariul dar nu aveam nici un ban pe card, iar cand am vorbit cu cei de la banca mi-au zis ca exista poprirea pe cont si de accea nu pot sa scot banii .
Daca se poate sa imi spuneti ce se poate face in acest caz .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Costin Miloș , Avocat 20:22, 12 Septembrie 2011
Poprirea nu poate avea loc decat pentru 1/3 din salariu.
Daca in contul poprit intra exclusiv sumele provenite din salariu, atunci puteti formula o contestatie la executare prin care sa solicitati instantei sa desfiinteze poprirea si restituirea sumei retinute cu incalcarea legii.
pentru poprire,sau orice fel de executare trebuie hotarare judecatoreasca
are?
Nu in toate cazurile. De exemplu contractul de credit bancar este executoriu de drept si poate fi pus in executare fara a fi nevoie de o hotarare judecatoresca. ;)
pai am discutat cu executorul si el mi-a zis ca atunci cand mi-a trimis documentele acasa a trimis si bancii documentele pentru poprire dar dupa ce am dat declaratia in legatura cu bunurile pe care le detin si am ajuns cu dansul la un consens, adica de a-mi opri 1/3 din salariu dansul mi-a spus ca o sa comunice bancii sa ridice poprirea de pe cont ca sa pot sa imi folosesc restul de salariu. Problema e ca astazi cand am mers la banca contul era inca blocat.
V-am dat solutia mai sus - Contestatie la executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe toate conturile bancare de catre executor si creditor eos ksi Alyn30 Alyn30 Buna ziua! In data de 10.06.2015 am primit un mesaj de la banca unde aveam un cont deschis pt salariu,cum ca mi se face proprire pe cont. Am cerut banci sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita manuelazanoaga manuelazanoaga Executare silita Buna ziua Problema cu care ma confrunt a inceput azi 27.02.2015 cand , vrand sa-mi ridic de la atm salariul am constatat ca nu pot.Am ... (vezi toată discuția)
Poprire executor judecatoresc achitata integral milikutza milikutza Buna ziua, sotul meu a luat in anul 2006 un credit in valoare de 10.700 lei de la o banca, a avut de dat inapoi 21.500 lei pe o perioada de 10 ani. Timp de 5 ... (vezi toată discuția)