avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire executor judecatoresc achitata integral
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire executor judecatoresc achitata integral

Buna ziua, sotul meu a luat in anul 2006 un credit in valoare de 10.700 lei de la o banca, a avut de dat inapoi 21.500 lei pe o perioada de 10 ani. Timp de 5 ani a reusit sa achite rata la zi, apoi pt ca nu a mai reusit sa dea rata a fost executat prin poprire pe salariu pt suma de 7.500 lei l-a care s-au adaugat taxele de judecata si comisioanele executorului judecatoresc si s-a ajuns la o suma totala de 11.700 lei, suma care a fost achitata pana in august 2014. Din august 2014 si pana azi 23.01.2015 nu am primit nicio sistare a popririi(nici acasa si nici la banca la care aveam contul de alocatii. Sotul meu a a sunat azi executorul si l-a rugat sa-i trimita sistarea popririi respective. Acesta a spus ca trebuie sa sune la banca sa vada daca nu mai sunt alte datorii. Apoi ne-a sunat si a zis ca mai sunt de achitat inca 8.000 lei dobanzi la sumele care nu au fost achitate la timp. Am fost la banca respectiva si a zis ca la ei nu apare nicio alta suma de achitat fata de cea care a fost trimisa in 2011 catre executor. Am cerut executorului sa-mi trimita o adresa oficiala prin care sa-mi spuna exact suma si ce reprezinta. Mi-a zis sa sun in centrala bancii sa cer un extras de cont si voi vedea care este suma care trebuie achitata. Ba mai mult a zis ca daca ajung la o intelegere si sa dau 20% avans din aceasta suma, pt restul sumei (pana la 8000 lei, pe care obligatoriu trebuie sa o platesc) nu voi mai da niciun fel de dobanda. Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce putem face, pt ca ni se pare o aberatie si totodata un stres psihic de nedescris.... este legal ce spun ei? Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
milikutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:12, 24 Ianuarie 2015
Trebuie sa cereti de la banca un extras de cont, nu este suficient doar sa vorbiti.Dupa ce ati primit extrasul de cont si, in functie de sumele efectiv ramase de plata,faceti contestatie la executare.Atentie! Termenul de contestatie este de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii.
Care executarea? cea care a fost din 2011 si care a fost achitata integral pana in aug 2014? De cand sa calculez 15 zile? De cand am sunat noi la executor si ni s-a comunicat verbal suma de 8000? sau de cand primesc extrasul prin e-mail? Imi cer scuze dar nu va inteleg... Tocmai ca nu exista o executare pt noua suma aparuta... si din august pana acum nu puteam fi anuntati de aceasta datorie?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
milikutza, utilizator
Ziceti ca nu vi s-a ridicat poprirea, asta inseamna ca sotul inca i s eretine din salariu , nu ?
Puteti face oricand contestatie privind intinderea executarii.
Notificati-l pe executor in scris sau prin email sa va trimita un inscris privind incetarea executarii daca nu mai sunt pretentii din partea bancii.
Nu i se mai apreste nicio suma pe salariu din august 2014, dar nu a fost trimisa sistarea catre banca la care sotul meu are contul de alocatii...mie mi se pare ceva dubios la mijloc si vad ca nu reuseste nimeni sa ma lamureasca...
Daca dvs aveati o datorie la banca de 7500 la data cand creditorul a cerut executarea dvs silita, sa nu credeti ca acea suma asteapta oricat pt a fi platita, pana achitati dvs i se adauga penalitati.
Se va face o actualizare a datoriei.
Cand datoria se achita, inceteaza executarea si se ridica poprirea.
Scrieti executorului, notificati-l in scris sa ridice poprirea sau mergeti la banca si daca tot zic ca nu mai aveti de achitat sa faca cerere la executor de incetare a executarii.
daca nu o scoateti la capat cu ei, faceti contestatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionare in judecata executor judecatoresc milikutza milikutza Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este Legea si articolul care il obliga pe un executor judecatoresc sa ridice poprirea de pe un cont bancar daca sumele ... (vezi toată discuția)
Adresa de poprire de la finante lilyanne lilyanne Am primit o adresa in care sunt instiintata ca pe contul firmei s-a infintat o poprire (suma 1200) ca urmare a executarii lilite. Nu este trecut pe acea foaie ... (vezi toată discuția)
Executare silita - credit nevoi personale adriana1 adriana1 Pentru un credit de nevoi personale banca a cerut executarea silita. Executorul a obtinut incuviintarea executarii, mi-a comunicat somatia pentru suma de 13242 ... (vezi toată discuția)