Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este Legea si articolul care il obliga pe un executor judecatoresc sa ridice poprirea de pe un cont bancar daca sumele aferente acelei popriri au fost achitate integral?
Sotul meu a avut o poprire pe cont bancar si a fost achitata prin retinere pe salariu pana acum 5 ani. (in august 2013 a fost retinuta ultima suma) de atunci executorul refuza sa ridice acea poprire de pe cont. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l oblig legal sa ridice acea poprire. Multumesc!
Atunci așteptați să vă ridice poprirea de pe conturi.
Ați vorbit cu executorul`? Cum motivează refuzul de a ridica poprirea`? Cu siguranță creditorul refuză ridicarea popririi, iar executorul se supune fiind un executant al creditorului.
Imi cer scuze..... dar cat sa astept sa mi se ridice poprirea de pe conturi??? au trecut deja 5 ani. Acum 3 ani executorul a invocat ca ar mai fi niste majorari de achitat, vreo 7000 lei si sa ma prezint cu suma de 2000 lei la el ca sa negocieze cu banca sa imi scada majorarile de intaziere. Ce parere aveti despre treaba asta??? I-am spus sa ma actioneze in judecata. Nu s-a intamplat. Au trecut trei ani, termen in care orice suma datorata se prescrie.
Atat doresc sa mi se spuna in baza carei legi un executor este obligat sa ridice o poprire de pe cont care a fost achitata integral. Cred ca e normal ca si noi muritorii de rand sa avem drepturi si sa nu-si bata joc de noi niste executori care profita de legi
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ati fost sfatuita corect. Formulati contestatie la executare. Executorul nu procedeaza corect, asta e clar. Si nu cumva sa platiti sumele respective. Nu e vorba de prescriptie aici. Daca spuneti ca ati achitat tot, trebuia sa ridice popririle. V-a mai trimis vreo hartie de actualizare debit? Incercati sa apelati la ajutor de specialitate si se va rezolva.