avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara pentru major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara pentru major

am un baiat de 20 de ani inscris la o facultate cu invatamant la distanta caruia ii platesc pentie de intretinere.mentionez faptul ca el a platit numai taxa de inscriere la aceasta facultaate..iar pe baza acestei plati el a obtinut o adeverinta precum ca este student la aceasta facultate...eu fiind obligat sa -i platesc aceasta pensie desi are peste 18 anii.prima rata din taxele de scolarizare pe semstrul I nu le-a achitat, si nici cea de-a doua rata...neprezentandu-se nici la aceasta sesiune de examene. Pensia de intretinere major este conditionata de freceventa si rezultatele la invatatura? Exista vreo lege prin care ii pot sista plata pensiei de intretinere pe motiv ca nu invata? Exista sansa ca in toamna sa se reinmatriculeze pe baza unei noi inscrieri de fatada, scopul lui fiind doar de a obtine o simpla adeverinta...si sa primeasca aceasta pensie "degeaba" pana la implinirea varstei de 26 ani. in plus, mai am 2 copii minori in intretinere..unul de 7 ani si unul de 2 ani de zile.
Cel mai recent răspuns: herate , utilizator 00:00, 23 Ianuarie 2009
pe perioada cat este student copilul poate solicita pensie de intretinere cu conditia sa demonstreze ca frecventeaza unitatea de invatamant.Pensia nu este conditionata de felul cum acesta invata.
Dvs insa daca mai aveti in intretinere alti doi copii,puteti face o cerere de reducere a pensiei de intretinere,demonstrand cu certificatele de nastere a celorlalti copii ca ii aveti in intretinere.
nu poate frecventa..e invatamant la distanta....deci nu e cu frecventa....am facut dovada pt miscorarea pensiei..dar ma gandeam ca poate fi util pentru sistarea totala...
Buna ziua,

merita incercat .
av. Boncu
deci imi spuenti ca merita incercat...desi legea spune ca daca e inscris intr-o institutie de invatamant recunoscuta de stat si face dovada ca urmeaza cursurile acesteia...conteaza doar frecventa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara major antoniu.mihaela antoniu.mihaela buna ziua.fiul meu din prima casatorie caruia ii platesc pensie de intretinere s-a inscris anul trecut la o facultate id .pe baza adeverintei de inscriere a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara manix896 manix896 Buna ziua Pentru un adult cu varsta de 23 ani, ce este inscrisa la facultate (invatamant la distanta) si care s-a casatorit si are la randul ei un copil, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)