avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rate neachitate...
Discuție deschisă în Executare silită

Rate neachitate...

Buna ziua!

Problema mea este urmatoarea:
Am facut un credit de nevoi personale (fara girant, fara garantii, fara ipoteca - deci doar cu adev. de salariu, factura de utilitati ect) intre timp am fost disponibilizat, iar in clipa de fata, pentru o perioada nu am nicio sursa de venit.

Mi s-a comunicat telefonic de catre reprezentantul bancii, ca in scurt timp se va apela la un executor bancar.

In conditiile date (credit fara ipoteca, garantii etc, faptul ca sunt neangajat si ca nu detin bunuri mobile sau imobile) ce poate face un executor bancar?

Va multumesc anticipat

Alexandru C.
Cel mai recent răspuns: CTud , utilizator 03:03, 31 Ianuarie 2009
Daca aveti bunuri..mobile sau imobile vor incepe executarea asupra bunurilor.

Daca sunteti casatorit, se presupune ca exista comunitate de bunuri, vor cere partajul in timpul casatoriei ca sa poata executa partea dvs....
nu vreau sa va panicati..dar trebuie sa stiti ca ..debitul trebuie achitat.

daca veti avea un avocat bun..va putea lupta impotriva masurilor de executare...sa mai castigati timp..dar de platit tot veti plati...va vor urmari...etc.

av. Ileana Schwarz
nimic...:)
nimic...

Am inteles ca au "renuntat" la metode gen dat in judecata. Insa imi vine greu sa cred ca nu au chiar nimic ce sa imi faca chiar daca sunt necasatorit, neangajat, nu am masina/casa.

II multumesc doamnei avocat pentru raspuns!
Eu nu ma feresc de plata, ci in clipa de fata ma aflu in imposibilitatea de a o efectua.
Depinde cat de bine organizati sunt, vor introduce cereri de executare astfel incat sa nu se prescrie executarea..si vor astepta pana cel putin veti avea un salariu..poprire..etc..

daca aveti noroc si nu sunt asa de vigilenti pot face greseala de a ....uita de executare si..la un momet dat dvs. sa puteti invoca prescriptia dreptului de a mai cere executarea ..

sunt doar variante..veti vedea ce va rezerva viitorul..

av. Ileana Schwarz
de obicei banca trece la executare silita in cca 2 ani. In cazul in care inca nu lucrati, nu aveti venituri, nu au ce face. Dar ganditi-va ca in urmatorii ani tot ve-ti avea un venit sau o masina de spalat. In cele din urma banca tot isi va recupera banii, fie prin poprire, sau sechestru pe bunuri mobile sau imobile, plus ca veti plati in plus o gramada, inclus 10%din valoarea -debit- onorar executor.

Alte discuții în legătură

Ipoteca te scuteste de debit ? Badger Badger Daca ai un credit ganatat cu ipoteca si valoarea imobilului ipotecat scade sub valoarea creditului (din motive obiective, ex. caderea pietei imobiliare...) si ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat alynabica alynabica buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii daca am un bilet la ordin refuzat pot sa-i deschid procedura de insolventa firmei respective? ... (vezi toată discuția)