Solicitati respingerea ca nefondat a recursului, pe aceleasi considerente ale instantei de fond in sensul ca nu s-a modificat nimic fata de hotararea pronuntata anterior si ca nevoile minorului nu au crescut substantial.
Trebuie sa stiti insa ca jurisprudenta considera ca norma de hrana intră în calcul la stabilirea pensiei de întreţinere, având în vedere şi dispoziţiile art. 409 Cod pr. civ. lit. a) – fiind inclusă în categoria de salarii şi alte venituri periodice realizate din muncă, destinate asigurării mijloacelor de întreţinere a debitorului obligaţiei de întreţinere.
Multumesc pentru raspuns, dar vreau sa discutam urmatorul aspect. Conform Ordinului M.A.I. nr. S/310 din 21.12.2009 art. 6 pct. 1 " functionarii publici, politistii, ..., care au dreptul la hrana potrivit normelor, atunci cand nu beneficiaza gratuit de alimente in natura sau hrana preparata, ( in aceasta situatie ma aflu eu, nu primesc alimente ci bani ) primesc in locul acestora valoarea financiara neimpozabila a normei de hrana la care au dreptul". De asemenea conform art. 55 alin. 4 Cod Fiscal " urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit : drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare. Din cele mentionate mai sus eu inteleg ca norma de hrana nu intra in calcul la stabilirea pensiei de intretinere. Gresesc cumva interpreatarea textului de lege? Astept raspunsul dumneavoastra cu mult interes. Va multumesc, cu respect Sergiu
Norma de hrana intră în calcul la stabilirea pensiei de întreţinere, având în vedere şi dispoziţiile art. 409 Cod pr. civ. lit. a) – fiind inclusă în categoria de salarii şi alte venituri periodice realizate din muncă, destinate asigurării mijloacelor de întreţinere a debitorului obligaţiei de întreţinere.
Este adevarat ca, la calcularea cuantumului întretinerii nu se iau în considerare decât veniturile obisnuite, nu si cele întâmplatoare (ore suplimentare, indemnizatii de transfer, de deplasare, de concediere, prime de vacanta, premii anuale), sume ce nu au caracter permanent, însa sumele reprezentând contravaloare norma de hrana incluse în venitul net realizat de recurent nu au acest caracter.
Astfel, sumele reprezentând contravaloare norma de hrana se acorda militarilor angajati si salariatilor civili, cadre militare, pe timp de pace, atunci când nu beneficiaza de alimente, având deci caracter permanent, iar nu întâmplator.
Mai mult, chiar daca reprezinta echivalentul hranei ce nu se acorda în natura militarilor angajati, nu exista motive pentru a nu fi considerate si aceste sume ca având caracter stabil, în conditiile în care oricarui debitor al obligatiei de întretinere, ce nu face parte din categoria persoanelor la care se refera OG nr. 26/1994, i se stabileste cuantumul pensiei de întretinere la care este obligat în raport de toate veniturile cu caracter permanent, inclusiv sumele pe care le aloca alimentelor.
Va multumesc stimate doamne pt informatiile furnizate. Cum va decide instanta ma voi supune si voi plati pensia atat cat va decide instanta. O ultima rugaminte as mai avea, imi puteti trimite nisite modele de intampinare pt recurs si am sa incerc sa o formulez eu asa cum ma pricep. Eu am gasit un model pe internet dar nu este foarte explicit. Astept cu interes un raspuns la cererea mea si va multumesc inca o data pt tot ajutorul.
V-am trimis. Verificati mesajele. Succes.