Am un baiat de 21 de ani,lucreaza si este student.Pana acum a primit a primit pensie de urmas,tatal lui fiind decedat,Acum am primit o instiintare ca am de dat bani inapoi din luna dec 2010,suma de 251 lei,pentru:CUMULAREA NECUVENITA A PENSIEI DE URMAS CU VENITURI DIN ACTIVITATI PROFESIONALE.nU INTELEG CE ESTE.eU AM FOST CA TUTORE TRECUTA,DUPA CE BAIATUL A IMPLINIT 18 ANI ,A TRECUT PENSIA PE NUMELE LUI.Acasta poprire se face cof art 92 alin 1,lit d,din legea nr 19/2000
Art. 94. - (1) Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, indiferent
de nivelul veniturilor respective:
a) copiii urmaşi orfani de ambii părinţi, pe perioada şcolarizării, până la vârstele prevăzute la
art. 66 lit. a) şi b);
b) nevăzătorii;
c) pensionarii pentru limită de vârstă.
d) pensionarii de invaliditate de gradul III.
(2) Beneficiarii pensiei de urmaş pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate
profesională, dacă veniturile brute lunare realizate nu depăşesc o pătrime din salariul mediu brut lunar
pe economie, stabilit conform art. 5 alin. (3).
1. Incepand cu data de 01.01.2011, de cand este in vigoare Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensia de urmas poate fi cumulata cu orice alt venit, indiferent de cuantumul acestuia.
2. In 2010 era in vigoare Legea 19/2000 din care v-a redat colega mea @avvalentina.
Pensie de urmas
bmihai
Buna ziua !
Daca vreau sa ma angajez cu CM sau sa lucrez ca PFA mi-as putea pastra pensia de urmas, de 443 RON ?
Exista vreun prag minim de salariu care ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas
apocalyptica
Iau pensie de urmas.M-am angajat cu carte de munca,insa din cauza lipsei clientilor am fost data afara dupa o luna...si apare o demisie cu acordul ambelor ... (vezi toată discuția)