Este o decizie ANPC un titlul executoriu, obligatie pentru cel sanctionat? In ce temei legal? Am de luptat contra unei banci care nu se supune deciziei ANPC desi a fost sanctionata.
Nu concluziile ANPC ,nu constituie titlu executoriu
Titlu executoriu nu constituie decat un contract in cuprinsul caruia este concret prevazut clauza ca prevederile constituie titlu executoriu sau,hotararea instantei ,hotarare ramasa definitiva si irevocabila care ,la cererea partii interesate poate investi instanta de judecata cu investirea cu formula executorie
1. Procesul verbal de contraventie are vreo valoare cu obligatie de executare a faptei pentru care o firma a fost sanctionata? Atunci nimeni nu mai executa nimic daca nici ANPC nu poate obliga pe o firma sa respecte legea.
2. Poate o instanta sa nu tina cont de obligatia reiesita din PV de contraventie facut de ANPC?
Si pe mine ma intereseaza acest subiect, nu ne poate nimeni ajuta cu un raspuns? Imposibil ca ANPC sa fie in contradictoriu cu o instanta, nu judeca dupa aceleasi legi?
Daca banca din exemplul de mai sus da orice declaratie la ANPC si apoi acestia nu le respecta, atunci unde ajungem? Chiar nu exista nimeni sa poata impune decizia ANPC in fata unei banci ca in exemplul de mai sus? Va rog si eu sa ne raspundeti. Multam.
In curand o sa ramanem fara nici o institutie la care sa ne plangem pentru ilegalitati sau hartuiri ale marilor companii fata de noi.Imi pun din nou intrebarea daca este o democratie reala in Romania (democratie = puterea apartine poporului).