avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Servicii comunicaþii electronice
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Servicii comunicaþii electronice

Un furnizor de televiziune prin cablu este asimilat din punct de vedere juridic un furnizor de comunicatii electronice?;
Cel mai recent răspuns: mike78 , utilizator 09:24, 26 Septembrie 2012
DA, a se vedea : Lege privind comunicațiile electronice
consider ca da.

in conformitate cu art4(9) din Ordonanţă de urgenţă nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice serviciu de comunicaţii electronice =un serviciu, furnizat, de regulă, contra cost, care constă, în întregime sau în principal, în transmiterea semnalelor prin reţelele de comunicaţii electronice, incluzând serviciile de telecomunicaţii şi pe cele prin reţelele utilizate pentru transmisia serviciilor de programe audiovizuale, dar fără a include serviciile prin care se furnizează conţinutul informaţiei transmise prin intermediul reţelelor ori serviciilor de comunicaţii electronice sau se exercită controlul editorial asupra acestui conţinut; de asemenea, nu se includ serviciile societăţii informaţionale, definite la art. 1 pct. 1 din Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic, republicată, care nu constau, în întregime sau în principal, în transmiterea semnalelor prin reţelele de comunicaţii electronice.

(in conf cu art 2 alin 2 lit d din L365/2002 serv de televiziune nu sunt servicii de societati informationale)



Multumesc de informatie; inca o intrebare.... reteaua de distributie poate fi considerata o retea publica atata timp cat prin ea se furnizeaza informatii destinate publicului si este amplasata pe domeniul public?
amplasamentul nu are nicio legatura cu caracterul public dat de ordonanta 111.
o retea este publica daca este utilizată, în întregime sau în principal, pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului (art 4(1), 10). deci caracterul public este dat de destinatie si nu de amplasamentul retelei.

in concluzie consider ca raspunsul trebuie sa fie da atat timp cat destinatarul serviciilor de comunicatii este publicul.
Multumesc de informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile administratorilor de forumuri Cyclops Cyclops Buna ziua, As dori sa stiu ca drepturi si ce obligatii au administratorii si/sau detinatorii unui forum public de discutii. 1) Au dreptul de a sterge ... (vezi toată discuția)
legea nr.82/2012 privind reþinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reþele publice de comunicaþii electronice ºi de furnizorii de servicii de comunicaþii electronice destinate publicului... mgardon mgardon Din 21.06.12 a intrat in vigoare Legea nr. 82/2012. Eu am o afacere care, printre alte servicii legate de IT, ofera servicii de acces internet si telefonie/fax ... (vezi toată discuția)
Speta furt crismunteanu crismunteanu in cazul infractiunii de furt prevz. si ped. de art. 228 alin 1 din Cod Penal a unei tablete, procurorul poate dispune prevederile art. 138 alin. 1 lit j) ... (vezi toată discuția)