avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu conjugal

buna ziua,va rog respectos sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o situatie destul de delicata,sotul meu in varsta de 44 ani a parasit domiciliul conjugal in urma cu 2 luni si jumatate ,iar acum imi cere sa divortam in fata unui notar,eu nus de acord cu divortul (sotul are o legatura cu o femeie de 26 ani de cativa ani de zile ,eu stiind de aceasta ,insa am tolerat situatia ptr ca avem un copil de 19 ani care are nevoie de ambi parinti )mentionez ca femeia aceasta are o garsoniera anl acesta fiind locul in care el sta acum.

Daca nu va doriti un divort amiabil , puteti sa-l lasati sa se chinuie in instanta. Mai greu, va dura si mai mult, se vor audia si martori, va veti expune problemele in public, dar veti divorta.
In instanta , puteti cere divortul din culpa sotului exclusiva si sa cereti si daune daca aceasta cauza a divortului s-a ivit din oct 2011 incoace.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Oricum nu mai stati impreuna, cu ce il ajuta pe copilul care e adult acum ca tatal lui nu e divortat de mama? Nu inteleg...
Daca doriti sa il ajutati, dati-i o situatie clara cu care sa lucreze creierul lui si nu-i transferati "copilului" decizia dv.
Mai bine discutati cu copilul asta, ca imi pare ca nici nu stiti exact ce ar vrea el. Sau, cel putin, nu ne spuneti.
probl grava care este,,apartamentul in care am locuit 22 ani de casnicie este 1/2 al sotului si 1/2 al soacrei,sotul meu fiind mostenitor al tatalui socru decedat,,,am investit in acest apartament dea lungul anilor casniciei si tind sa cred ca ma trezesc aruncata in strada
A, asta e motivul pt care nu va doriti divortul ?
Da, nu veti mai avea dreptul sa locuiti acolo daca proprietarii nu vor fi de acord. Ati discutat cu sotul dvs si despre acest aspect ?
Aveti un drept de creanta pt imbunatirile aduse bunului, insa va trebui sa va judecati, sa dovediti contributia dvs.
Buna dimineata,eu nu mi doresc divortul,dar daca chiar nu se mai poate si nu mai exista cale de impacare trebuie sa accept si sa ma impac cu ideea si situatia asta!intrebarea in sine era in caz ca se ajunge la divort(tribunal),sesizarea de parasire sau abandon de domiciliu o pot face la politie,,,?ajuta la ceva ?

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa divortez ContSters310063 ContSters310063 sotul a plecat de acasa de o luna, la bunica lui cu motiv de divort din cauza jignirilor verbale. dupa 10 ani casnicie si un copil minor de 3 ani. a venit cand ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului, motiv de divort raluelena raluelena buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest ... (vezi toată discuția)
Divort dahoredianamariana dahoredianamariana buna ziua, asi dori daca se poate sa ma indrume cineva ce sa fac si cum sa procedez in situatia in care sotul meu a plecat de acasa si si-a abandonat familia ... (vezi toată discuția)