avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua, asi dori daca se poate sa ma indrume cineva ce sa fac si cum sa procedez in situatia in care sotul meu a plecat de acasa si si-a abandonat familia (eu si copilul ptr ca avem o fetita in urma casniciei pe care o avem de aproape 9 ani ,copilul este minorin varsta de 6 ani)ptr ca a decis ca vrea sa traiasca cu alta femeie (aceasta fiind chiar fina noastra si ea la randul ei inca casatorita) el imi cere divortul iar eu nu vreau sa il acord in ciuda tuturor faptelor eu sunt dispusa sa il iert si vreau ca el sa mai dea o sansa casniciei ,ce pot sa fac in acceasta situatie chiar daca el baga cererea de divort si eu nu sunt de acord si nu o semnez cum pot sa fac si ce trebuie ca judecatoria sa nu ii acorde divortul...... stiu ca nu poate depune cererea de divort daca nu a trecul cel putin 1 an de cand suntem separati dar el este decis iar eu nu vreau sa renunt inca ,ce pot face si ce se intampla in cazul in care eu nu vreau sa ii acord divortul avand in vedere ca nu sunt eu cea care a facut greseala si care cere acest lucru tin sa specific de asemeni ca el mi-a facut o imputernicire in care este mentionat ca renunta la drepturile asupra fetei si ca mi-le ofera mie
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:40, 10 Februarie 2012
Stiti gresit ce stiti referitor la conditia cu trecerea unui an..
Dupa ce primiti citatie , depuneti cerere reconventionala prin care cereti respingerea cererii lui de divort si scrieti motivele pt care cereti asta.
Acea imputernicire sau ce ziceti ca v-a dat.. are valoare in proces cand se va discuta despre copil, doar cat sa dovediti ca nu doreste ca autoritatea parinteasca sa fi eexercitata de ambii parinti, ci de dvs.
Oricat v-ati impotrivi unui astfel de proces, divortul se va pronunta mai devreme sau mai tarziu, nu asa il faceti sa revina la sentimente mai bune.
Conform NCC, avem urmatoarele situatii:
- -divort prin acordul sotilor laa cererea ambilor soti sau numai la cererea unuia din soti care este acceptata de celalalt
-atunci cand din cauza unor motive temeinice cand raporturile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila:instnata stabileste culpa unuia dintre soti in destramarea casatoriei sau culpa comuna a sotilor chiar daca numai unul din ei a facut cerere de divort;
- la cererea unuia din soti dupa o separare in fapt care a durat cel putin doi ani;divortul se poate pronunta chiar din culpa sotului reclamant,,cu exceptia cazului in care paratul se declara de acord cu divortul,cand aceasta se va pronunta fara ase mentionaa culpa sotilor
gi_jane2 a scris:

Stiti gresit ce stiti referitor la conditia cu trecerea unui an..
Dupa ce primiti citatie , depuneti cerere reconventionala prin care cereti respingerea cererii lui de divort si scrieti motivele pt care cereti asta.
Acea imputernicire sau ce ziceti ca v-a dat.. are valoare in proces cand se va discuta despre copil, doar cat sa dovediti ca nu doreste ca autoritatea parinteasca sa fi eexercitata de ambii parinti, ci de dvs.
Oricat v-ati impotrivi unui astfel de proces, divortul se va pronunta mai devreme sau mai tarziu, nu asa il faceti sa revina la sentimente mai bune.



Intampinare.
1.cereti la primul termen amanarea procesului pentru lipsa de aparare;
2.depuneti intampinare;
3.incercati sa amanati procesul (eventual cu ajutorul unui avocat) macar pana in vara (in iulie se ia vacanta judecatoreasca pana in septembrie);
4.in toamna veti decide daca mai merita sa luptati sau nu pentru sotul dvs. (oricum, mai exista caile de atac, asa ca puteti prelungi acest proces lejer pana in 2013).

Ceea ce trebuie sa va fie clar este faptul ca, in final, daca sotul dvs. doreste sa divorteze, tot va reusi acest lucru, pentru ca nu il puteti tine cu forta.
Legat de ”imputernicirea” data de sotul dumneavoastra, parerea mea este ca, nu va ajuta cu nimic, nici pe dumneavoastra si cu atat mai putin pe copil. In afara de faptul ca nu cred ca-i tine loc de parinte,trebuie sa aveti in vedere si ca, parintii nu pot renunta la drepturile pe care le au pentru a-si indeplini obligatiile fata de copil, iar in cazul neintelegerilor dintre parinti (divort/separare), numai instanta poate decide in privinta exercitarii autoritatii parintesti. Aceasta se acorda doar unuia dintre parinti, numai atunci cand este in interesul superior al copilului (si banuiesc ca nu este cazul, dupa cat de mult spuneti ca va doriti ca sotul sa va ramana alaturi).
In ce priveste divortul, parerea mea este ca, daca sotul dumneavoastra va dori sa divorteze, pana la urma, indiferent de piedici, tot o va face.
Nu ne poate obliga nimeni, pe noi adultii, sa traim impreuna. Insa, putem sa ne dorim sa traim impreuna. De aceea, daca dumneavoastra credeti ca merita sa incercati sa va salvati casnicia, poate ar fi mai bine sa apelati la un specialist, care sa va poata ajuta cu adevarat in acest demers.
Va doresc numai bine, un copil sanatos si fericit!

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters200656 ContSters200656 Buna ziua, Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)