buna ziua, asi dori daca se poate sa ma indrume cineva ce sa fac si cum sa procedez in situatia in care sotul meu a plecat de acasa si si-a abandonat familia (eu si copilul ptr ca avem o fetita in urma casniciei pe care o avem de aproape 9 ani ,copilul este minorin varsta de 6 ani)ptr ca a decis ca vrea sa traiasca cu alta femeie (aceasta fiind chiar fina noastra si ea la randul ei inca casatorita) el imi cere divortul iar eu nu vreau sa il acord in ciuda tuturor faptelor eu sunt dispusa sa il iert si vreau ca el sa mai dea o sansa casniciei ,ce pot sa fac in acceasta situatie chiar daca el baga cererea de divort si eu nu sunt de acord si nu o semnez cum pot sa fac si ce trebuie ca judecatoria sa nu ii acorde divortul...... stiu ca nu poate depune cererea de divort daca nu a trecul cel putin 1 an de cand suntem separati dar el este decis iar eu nu vreau sa renunt inca ,ce pot face si ce se intampla in cazul in care eu nu vreau sa ii acord divortul avand in vedere ca nu sunt eu cea care a facut greseala si care cere acest lucru tin sa specific de asemeni ca el mi-a facut o imputernicire in care este mentionat ca renunta la drepturile asupra fetei si ca mi-le ofera mie
"Imputernicirea" prin care sotul dvs. renunta la drepturile sale parintesti nu poate fi folosita de dvs. decat, cel mult, ca un argument in sprijinul cererii dvs.in fata completului de judecata in sensul de a vi se incredinta minora ( a exercita autoritatea parinteasca doar de catre dvs. si a avea domiciliul la dvs.).
va multumesc anticipat ptr.sfaturi nu spun nimanui ca incerc sa il tin cu forta doar incerc sa spun ca el in momentul de fata nu e sigur de ceea ce vrea se lasa influentat de ea ptr. orice decizie ia,ea probabil ca a vazut la el ca ar da semne sa se intoarca acasa asa ca i-a interzis chiar sa stea in preajma mea si a copilului si oricum ar fi chiar daca intrun final se termina vreau sa stiu ce pot face in legatura cu prezenta ei langa copila dupa cum v-ati dat seama nu cred ca e adecvata sa stea langa copilul meu nu vad ce ar putea sa invete de la ea avand in vedere ca familia mea e a treia pe care o disparte ce pot face sa i se interzica prin lege prezenta chiar daca traieste cu tatal copilului
doamna moderator daca ati fi in locul meu ce ati face atata timp cat stiti ca in cei 9 ani el a fost un tata si un sot perfect daca ati sti ca decizia pe care o ia nu e cea adecvata ata ptr el cat si ptr copil si normal nici ptr mine daca ati sti ca nu e inca timpul sa decida acest lucru nu au trecut decat 4 luni decand e cu ea si mai ales daca ati sti ca persoana ptr care renunta la familia pentru care a facut atatea sacrificii nu e decat o taratura scuzati-mi expresia si mai ales daca ai cunoaste persoana aceea si stii ca nu o sa ramana cu el asa cum a facut cu toti ceilalti 20 de barbati pe care i-a avut inainte cum credeti ca ati proceda ......i-ati acorda pur si simplu divortul? ati renunta la tot ? sau ati lupta pana la ultima carte?
Cred ca va fi bine si pt dvs si pentru sotul dvs sa-i dati libertatea sa decida singur, sa se convinga singur de calitatea femeii cu care va fi.
Sa zicem ca in instanta nu va obtine divortul, ce va face ? Se va intoarce acasa si veti fi fericiti?
Termen de judecata nu va primi imediat odata ce va depune cererea de divort, e timp sa se razgandeasca in privinta divortului
Partaj
ContSters200656
Buna ziua,
Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort
Emil27
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)