buna ziua,va rog respectos sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o situatie destul de delicata,sotul meu in varsta de 44 ani a parasit domiciliul conjugal in urma cu 2 luni si jumatate ,iar acum imi cere sa divortam in fata unui notar,eu nus de acord cu divortul (sotul are o legatura cu o femeie de 26 ani de cativa ani de zile ,eu stiind de aceasta ,insa am tolerat situatia ptr ca avem un copil de 19 ani care are nevoie de ambi parinti )mentionez ca femeia aceasta are o garsoniera anl acesta fiind locul in care el sta acum.
Nu e o infractiune ca a plecat de acasa, nu aveti ce si de ce sesiza politia.
Faptul ca a parasit domiciliul comjugal, e un motiv temeinic pt divort, puteti cere divortul din culpa lui exclusiva.
el vrea totul sa se termine,in fatza unui notar ,deoarece s ar face de ras daca ar ajunge in tribunal,fiind orasul mic si avand influente,este cunoscut si intr un fel ar vrea sa se protejeze (cum sa invoc eu un asemenea motiv,ma parasit pe mine de 40 ani ptr o alta femeie de 26 ani )
Ar fi mai usor, mai elegant si pt dvs daca ati accepta sa divortati la notar, n-ati mai pierde 2 ani din viata intr-un proces care nu va aduce vreun bine. In plus, nu veti cara dupa dvs pe unde e nevoie hotararea judecatoreasca in care sunt scrise toate motivele divortului vostru.
Dati-l incolo, lasati-l sa fie fericit alaturi de fatuca aia ( bine ca e majora :)), fiti si dvs fericita alaturi de cine doriti si gata.
Mai important e sa va intelegeti in legatura cu o eventuala sulta sa va dea. Copilul va ramane in casa ? Mai bine discutati aspectele astea cu cel ce va e inca sot.
era bn daca ,,era si el fericit,,,cred ca este numai ea,si nu k el k barbat ci k bani lui!!daca fica noastra este majora 19 ani si urmeaza cursurile unei facultati private beneficiaza de o eventuala suma de bani stabilita de judecator ,?
Parerea mea e ca mai bine ati merge la o consultatie de unde sa va aflati concret drepturile, sa vedeti ce puteti sa cereti, sa precizati daca faceti si partajul si de acolo cam ce vi se cuvine bla-bla.
Caci pana acum am inteles ce vrea domnul, dar nu si ce doriti dv. si ma tem ca nu stiti exact ce anume va permite legea sa va doriti.
O decizie informata e intotdeauna una mai buna. Succes!
Divort
dahoredianamariana
buna ziua, asi dori daca se poate sa ma indrume cineva ce sa fac si cum sa procedez in situatia in care sotul meu a plecat de acasa si si-a abandonat familia ... (vezi toată discuția)