avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentinta ,,definitiva si executorie\\"
Discuție deschisă în Executare silită

sentinta ,,definitiva si executorie"

buna ziua

am o sentinta civila, pronuntata de tribunal, in materie de insolventa. este vb de atargerea raspudnerii materiale a amdinistratorului social. sentinta poarta mentiunea ,,definitiva si executorie"
nu s-a promovat recurs.
o pot pune in executare FARA a fi nevoie de investire cu formula executorie?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:10, 25 Septembrie 2012
Doar pentru ca este executorie nu inseamna ca este si titlu executoriu fara efectuarea altor formalitati. Trebuie investita cu formula executorie din punctul meu de vedere.
va multumesc frumos.
Adresati cererere catre instanta care a pronuntat hotararea prin care solicitati investirea acesteia cu formula executorie
Ulterior va adresati la executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului dv
Hotărârile date în primă instanţă privind procesele şi cererile în materie comercială, fiind executorii de drept, nu trebuie învestite cu formulă executorie pentru a fi puse în executare.

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE
- SECŢIILE UNITE -

DECIZIA Nr. XXXVIII
din 7 mai 2007

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 764 din 12/11/2007

Asadar, nu trebuie investita cu formula executorie.
Rationamentul dvs. cred ca este putin gresit.
720(8) spune destul de clar ca hotărârile date în primă instanţă privind procesele şi cererile în materie comercială, sunt executorii. Dar procedura insolventei este o procedura speciala si pentru ca nu s-a specificat un asemenea caz cred ca se merge pe procedura generala de investire cu formula executorie.
Si inca ceva: daca in materie de insolventa unei sentinte ca celei de mai sus ar trebui sa i se aplice 720(8) nu ar trebui de exemplu sa se aplice la fel de bine si 720(1) si sa trebuiasca sa incerci mai intai concilierea si pe urma sa ceri insolventa?

Alte discuții în legătură

Somatie de plata investita sau nu mh31 mh31 Am o nelamurire, caci in functie de localitate, intalnesc tot opinii diferite: somatia de plata se investeste sau nu cu formula executorie? somatia este ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)