avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentinta ,,definitiva si executorie\\"
Discuție deschisă în Executare silită

sentinta ,,definitiva si executorie"

buna ziua

am o sentinta civila, pronuntata de tribunal, in materie de insolventa. este vb de atargerea raspudnerii materiale a amdinistratorului social. sentinta poarta mentiunea ,,definitiva si executorie"
nu s-a promovat recurs.
o pot pune in executare FARA a fi nevoie de investire cu formula executorie?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:10, 25 Septembrie 2012
Domnule, nu e o parere. Este o realitate din practica. astfel de hotarari sunt puse in executare fara sa fie investite cu formula executorie. este adevarat ca sunt practici si practici, sunt instante care resping ca lipsita de interes o cerere de investire a unei astfel de sentinte si altele care investesc... Dar este lipsit de orice indoiala ca este o sentinta in materie comerciala, litigii cu profesionistii mai nou, asadar nu se investeste cu formula executorie.

Cat despre conciliere, nu se aplica...pt ca suntem in procedura insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata investita sau nu mh31 mh31 Am o nelamurire, caci in functie de localitate, intalnesc tot opinii diferite: somatia de plata se investeste sau nu cu formula executorie? somatia este ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)