avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
in momentul de fata sunt in concediu de crestere copil cu plata pana la implinirea varstei de 1 an al copilului insa din motive bine intemeiate optez pentru acordarea celui de al doilea an fara plata de catre angajator. Care este modalitatea de calcul al indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil daca nasterea survine anterior terminarii concediului de crestere copil fara plata pentru primul copil avand in vedere faptul ca nu s-au realizat venituri impozabile in ultimul an anterior nasterii?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
Simmmona, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:49, 24 Septembrie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, intra si perioada in care a beneficiat de concediu fara plata pentru cresterea copilului.

2. Pe aceasta perioada venitul fiind egal cu zero atunci indemnizatia pentru CCC va fi de 600 lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil alinafay_bv alinafay_bv o lamurire exacta ,va rog. pentru un cocediu crestere copil, care varianta e carecta: 1)in primul an primesti 85% din veniturile nete pe ultimele 12 luni si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru tata diana_ana_mihaela diana_ana_mihaela Ma intrereseaza si pe mine daca sotul meu poate beneficia de indemnizatia pt cresterea copil si care ar fii suma daca opteaza sa stea un singur an in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil catalinhabet catalinhabet Detin o Intreprindere Individuala de 3 ani si primii ani am fost pe pierdere si ultimul an pe profit. Sotia nu este angajata si vreau sa stiu daca pot primi eu ... (vezi toată discuția)