avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lamurire

Buna ziua, am fost angajat pe perioada determinata ca manager pana in data de 17.09.2012. Pana la expirarea contractului in filiala in care am lucrat au fost 3(trei )posturi libere de manager insa nu mi s-a prelungit contrctul de munca; mai mult , am aplicat pe net atunci cand a aparut primul anunt insa nu am fost chemat la interviu ci au fost recrutate doua persoane din afara companiei(unul din posturi s-a desfiintat).Mentionez ca atat seful meu direct cat si seful lui au stiut de dorinta mea de a continua in cadrul companiei, cu atat mai mult cu cat am fost desemnat Managerul Lunii timp de patru luni.De fiecare data cand ii intrebam despre situatia mea imi spuneau sa-mi vad de treaba deoarece compania nu are nici un interes sa aduca alti oameni din afara atat timp cat eu sunt pregatit deja; m-au dus cu vorba pana cand a venit informarea de la HR cum ca mi se incheie contractul si ca nu mi se va mai prelungi aceasta colaborare, fara a mi se da vreun motiv??!! Mentionez ca si acum unul din cele doua posturi este liber ,persoana selectata urmand sa vina abia la sfarsitul lunii octombrie!
Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face conform legilor in vigoaresi daca au procedat legal ?
Va multumesc!
Adrian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 3 Octombrie 2012
Conform legii in vigoare, acestia au procedat corect. In cazul contractelor pe perioada determinata nu exista nicio prevedere legala care sa oblige angajatorul sa prelungeasca contractul sau sa ofere vreun post vacant in aceasta situatie.
Situatia prezentata de dvs. este reglementata de Codul muncii art 83 si 86, care precizeaza cazurile in care un contract de munca se poate incheia pe durata determinata, precum si obligatia angajatorului de a va asigura accesul la munca pe durata nedeterminata. Ar fi necesara o discutie detaliata pentru a putea aprecia daca un demers in acest sens are sanse de succes.
atat timp cat eu eram deja angajat, nu era normal sa fiu chemat la interviu macar?cu atat mai mult cu cat in urma cu 4 luni am fost victima unei agresiuni din partea unui client(aflindu-ma in timpul orelor de program) si atunci erau in stare sa-mi pupe talpile numai sa nu le creez probleme!

conform contractului de munca ,perioada de munca era de 8 ore zilnic de la ora9 de luni pana vineri; acum 6 luni in urma a sosit un act aditionalprin care perioada de munca a devenit flexibila de la ora 9 la ora 21 cu respectarea perioadei zilnice de 8 ore( luni -vineri) insa in fiecare zi de sambata si duminica( inclusiv zilele de sarbatori legale)ne erau cerute
rapoarte de catre seful direct , aceasta munca nefiind platita sub nicio forma. cum pot face sa-i determin sa plateasca aceste ore?(am ca dovada mesajele cu acele rapoarte din telefon)


p.s. Interventie moderator
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Angajatorul nu are nicio obligatie de a va prelungi durata contractului de munca si nici de a va chema la un interviu .. .. din cate stiu in practica, sunt foarte multi care aplica pentru un job si nu sunt chemati la interviu.

2. Incalcarea prevederilor leglae privind relatiile de munca poate fi sesizata ITM-ului in raza caruia isi are sediul angajatorul dvs ...
cum ati proceda in locul meu?

Alte discuții în legătură

Angajat dar stai acasa.... simpaticutza85 simpaticutza85 o intrebare am si eu....in urma cu o luna si jumatate am fost la un interviu (mentionez ca eram angajata pe o per nedeterminata la o firma) iar in urma acestui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in luna martie am ales sa închei o colaborare de ... jpeguser jpeguser Buna ziua, In luna Martie am ales sa închei o colaborare de mai putin de 3 luni cu un angajator cu care eu personal nu reușeam sa relaționez. Deși la ... (vezi toată discuția)
Loc de munca / frauda / spalare de bani sergiubuza sergiubuza Buna! Am intampinat urmatoarea problema la locul de munca si nu stiu cum sa actionez mai departe. Totul a inceput cand in luna Octombrie am aplicat pe site-ul ... (vezi toată discuția)